Δεκτός από τον Πρόεδρο το μεσημέρι ο Στ.Θεοδωράκης

Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, φέρνοντας για παράδειγμα τους διορισμούς «κομματικών παιδιών», την επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου, αναρωτήθηκε τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει και τι ζητούν οι Ευρωπαίοι.

«Αν κάνετε τόσα πολλά λάθη στο εσωτερικό, αν έχετε τόσο λάθος προτεραιότητες στην Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, στη μετανάστευση, στη στελέχωση του Δημοσίου, πώς να πιστέψει, και ο πιο καλοπροαίρετος, ότι στην Ευρώπη θέτετε τα σωστά ζητήματα, τις σωστές προτεραιότητες.

» Γιατί χάσατε τόσους μήνες με ανώφελους παλικαρισμούς; Γιατί δε νομοθετήσατε τον ανεξάρτητο οργανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων; Γιατί δεν προχωράτε τις επενδύσεις, ώστε να πιάσει ο κόσμος δουλειά, να βελτιωθούν οι υποδομές και να εισπράξει η χώρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Γιατί δεν εφαρμόζετε τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αφού εσείς οι ίδιοι διακηρύξατε με τυμπανοκρουσίες ότι θα το κάνετε;»

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για σενάρια εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε: «Ποιον αλήθεια απειλείτε με εκλογές; Τους δανειστές; Υπάρχουν στα αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς ανάμεσά σας, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;

» Υπάρχει, κύριοι, κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Και φοβάμαι ότι τρέχετε χωρίς φρένα προς αυτή τη στιγμή» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.