Θεοδωράκης: Στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, όχι τη ρήξη

Το γενικό πλαίσιο εντός του οποίου το Ποτάμι θα στηρίξει την κυβέρνηση περιέγραψε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα είναι αντίθετο σε κάθε πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε ρήξη με τους εταίρους και εκτός ευρώ.

«Είμαστε μαζί σας -και δεν φοβάμαι να το πω- για να δώσουμε μάχες για το χρέος και την αναδιάρθρωσή του», είπε για να επισημάνει ωστόσο τις παραφωνίες που ταλαιπωρούν τόσο το εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναφορές του μάλιστα στις αντιφατικές δηλώσεις Δραγασάκη – Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και η κριτική του στην πολιτική για την Παιδεία προκάλεσαν την έκρηξη του πρώτου και του κ. Μπαλτά από τα υπουργικά έδρανα.

«Θα το δώσουμε το λιμάνι στους κινέζους ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε για να παρέμβει ο κ. Δραγασάκης λέγοντας «Είχα συνάντηση με την κινέζικη ηγεσία. Όχι για ιδιωτικοποίηση αλλά για ένα μοντέλο με συμμετοχή του Δημοσίου, κοινοπρακτικό σχήμα».

Ο κ. Θεοδωράκης αντέδρασε λέγοντας: «Απ’ ό,τι καταλάβαμε ο εσωκομματικός αγώνας Δραγασάκη – Δρίτσα έληξε 0-1!».

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα στηρίξει κάθε απόφαση ώστε «Τα λεφτά των ιδιωτικοποιήσεων να μην πηγαίνουν στο χρέος αλλά στην πραγματική οικονομία. Είμαστε μαζι σας στη μάχη κατά της διαφθοράς» και συνέχισε «Το πραγματικό δίλημμα είναι με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, το λόμπι της δραχμής ή με την Ευρώπη;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.