Θ. Τζάκρη: Προτεραιότητα η αναβάθμιση της βιομηχανικής πολιτικής

Η αναβάθμιση της βιομηχανικής πολιτικής θα είναι ο κεντρικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο της χώρας, ανέφερε η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως εξήγησε, η ανάπτυξη μέσω ιδιωτικών επενδύσεων στην πραγματική οικονομία, και δη βιομηχανικών επενδύσεων, αποτελεί τον κεντρικό μοχλό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο θα εντάξει ξανά τη χώρα στον υγιή κύκλο της παραγωγής.

Στον τομέα της βιομηχανίας, το νέο αναπτυξιακό όραμα θα στηρίζεται στην επανεκκίνηση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη. Πρώτη προτεραιότητα στην κατεύθυνση αυτή θα είναι η εκπόνηση εθνικής βιομηχανικής πολιτικής.

Η διαμόρφωση μακροπρόθεσμης βιομηχανικής πολιτικής ξεπερνά τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης, είπε η υφυπουργός και τόνισε ότι είναι υπό διαμόρφωση η δημιουργία επιτελικού συλλογικού συμβουλευτικού οργάνου για την προτεραιοποίηση των στόχων στη βιομηχανική παραγωγή, το εθνικό συμβούλιο για τη βιομηχανία, στα πρότυπα και τη δομή του αντίστοιχου γαλλικού, με τη συμμετοχή σε αυτό παραγωγικών φορέων, κοινωνικών τάξεων, των συναρμόδιων υπουργείων για τη διαμόρφωση των στόχων και των πολιτικών.

Η βιομηχανική πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της απλοποίησης αδειοδότησης επιχειρήσεων, προσέθεσε η υφυπουργός και ενημέρωσε ότι μελετώνται βελτιώσεις στο Ν.4262/2014 που αφορά στην απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.