Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται από το βράδυ

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, συνεχείς ήταν οι συσκέψεις χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγατευτικής ομάδας Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, χωρίς όμως να έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι εκείνο του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος:

Πρώτον για να αντιμετωπιστεί το κακό κλίμα και η έλλειψη εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους εταίρους και αξιωματούχους.

Δεύτερον διότι μετά από έξι μήνες υπάρχει ήδη μία πρώτη αξιολόγηση του υπουργικού σχήματος.

Τρίτον γιατί το δημοψήφισμα κατά πολλούς εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σημείο καμπής ικανό να δρομολογήσει και να αιτιολογήσει κυβερνητικές αλλαγές.

Το βράδυ θα λάβει χώρα σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ και σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλεί άμεσα αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση του ορίου του ELA. Κι αυτό διότι το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ρευστότητα των τραπεζών και ο φόβος να κλείσουν τα ATMs.

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.