Τι θα πει ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συζήτησης επί των προγραμματικών

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας στο κλείσιμο της διαδικασίας αναμένεται να απαντήσει σε ολα τα πυρά που έχει δεχτεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο για τη συμφωνία με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης όσο και για την επιμέρους κριτική που έχει δεχθεί,όπως για παράδειγμα σε θέματα παιδείας.
Παράλληλα θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι ενώ ψήφισε τα μνημόνια απορρίπτει την πρότασή του για συνεννόηση ενώ θα κάνει ειδική αναφορά στο «άνοιγμα» που έκανε σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να πάρουν σαφείς αποστάσεις από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην ομιλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε γενναίες αποφάσεις και ότι ίδιος θα επιθυμούσε τώρα μια απομείωση του χρέους.

Τέλος με έμφαση στο τρίπτυχο επιτυχής αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, διαπραγμάτευση για το χρέος μέσα στο 2015,ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης και γι αυτό θα πρέπει άμεσα, μέχρι τις 15/10 να έχουν ψηφιστεί τα 48 προαπαιτούμενα που θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή με ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα.

Μάλιστα η εντολή του Μαξίμου προς τους υπουργούς είναι μέχρι την Παρασκευή να έχουν καταθέσει επεξεργασμένα τα προαπαιτούμενα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο τους ώστε την ερχόμενη Δευτέρα το ν/σ να έρθει στη Βουλή.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.