Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις – Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη (video)

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση κατέθεσε την Τρίτη τις ελληνικές προτάσεις, «όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική  στρατηγική από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστεί και η ανεργία και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους. 

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εμφανίστηκαν ιδιαίτερα σκληροί στις δηλώσεις του έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

«Ξεκινάμε με γρήγορους ρυθμούς για να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας το αργότερο. Έχουμε ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.