Χρ. Σπίρτζης: Το πάρτι του παλαιοκομματισμού μέσω ΟΑΣΘ έλαβε τέλος

Για «πολιτικό θράσος» κάνει λόγο ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στις βολές της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης για το θέμα του ΟΑΣΘ.

«Το πάρτι του παλαιοκομματισμού στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης μέσω του ΟΑΣΘ έλαβε τέλος» τονίζει ο κ. Σπίρτζης και καλεί τη Ν.Δ. «αντί να βγάζει ανακοινώσεις για τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να αναλάβει τις ευθύνες της και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον λαό της Θεσσαλονίκης».

Ο υπουργός κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος «για τη συγκοινωνιακή ταλαιπωρία των πολιτών και του λαού της Θεσσαλονίκης». «Η ευθύνη, για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, ανήκει εξ ολοκλήρου σε όσους από το παλιό πολιτικό σύστημα και τη ΝΔ καλόμαθαν τους ανθρώπους τους στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, να παίρνουν διαρκώς, με σκανδαλώδεις συμβάσεις, χωρίς δομές ελέγχου και κανόνες επιτήρησης, επιδοτήσεις και επιπλέον να τους ικανοποιούνται πρόσθετες επιδοτήσεις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, θέτοντας σε ομηρία την πόλη και τους πολίτες» υποστηρίζει.

Τονίζει ακόμη ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν αρνήθηκε ποτέ να συναντήσει τους εργαζόμενους και ότι είναι «στο πλευρό των εργαζομένων για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΟΑΣΘ».

Σημειώνει ωστόσο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων εργαζομένων-μετόχων σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και, όπως αποδεικνύεται της Ν.Δ. και των συνεργατών της, για να χαρίσουμε πρόσθετα χρήματα του ελληνικού λαού».

«Δεν πρόκειται να δοθούν νέα ‘δωράκια’ στον ΟΑΣΘ από τα 866.609.724,48 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν ήδη καταβληθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες στον ΟΑΣΘ, από το έτος 2009 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.