Φθιώτιδα: Τις πληγές από τον χιονιά μετρούν οι κάτοικοι

Τις «πληγές» από την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες μετρούν οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, ενώ από νωρίς τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εργάζονται για να αποκαταστήσουν πλήρως την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.
Παρά το γεγονός ότι η χιονόπτωση συνεχιζόταν έως τις 2 τα ξημερώματα, σχεδόν σε όλο το νομό Φθιώτιδας, η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει, από το πρωί, έναν βαθμό πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά τις τελευταίες 8 μέρες που επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες.
Μέχρι αυτή την ώρα, με αρκετά προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα από το 12ο χλμ. εως το 22ο χλμ., από Λαμία προς Καρπενήσι, αλλά και Λαμία προς Άμφισσα στο Μπραλο και στο 51ο χλμ., ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βασικό επαρχιακό δίκτυο και θα συνεχιστεί η προσπάθεια να απεγκλωβιστούν τα ορεινά χωριά.
Στο εθνικό δίκτυο από χθες τα μεσάνυχτα και μετά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για όλα τα οχήματα.
Μέσα στην πόλη της Λαμίας παραμένουν ανοικτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες και τα συνεργεία ξεκίνησαν παρεμβάσεις στους υπόλοιπους δρόμους.
Στους περιφερειακούς δήμους έχουν αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο κεντρικό οδικό δίκτυο και από σήμερα ξεκινούν παρεμβάσεις μέσα στα χωριά, αφού σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι ξεπερνά και το 1 μέτρο.
Τα σχολείο δεν λειτούργησαν και σήμερα σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.