ΟΙΥΕ: Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο για την Κυριακή 15 Γενάρη 2017 προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Η Ομοσπονδία αντιτίθεται στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων, χωρίς κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου να της το έχει ζητήσει, αλλά προφανώς σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές, ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10».

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση «παραμονές Χριστουγέννων, ώστε να μην το πάρει κανείς χαμπάρι και σε άσχετο νομοσχέδιο για το Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε άρον άρον (Ν. 4446/2016, ΦΕΚ Α’ 240/22-12-16), διευρύνει την περίοδο των προσφορών (δηλαδή κάθε Μάιο και Νοέμβριο) από 20 σε 30 ημέρες και επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 2 Κυριακές (από 1 προηγουμένως)».

Η Ομοσπονδία καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι ενώ «δηλώνει ότι υποστηρίζει (δήθεν) τους εργαζόμενους (…) την ίδια στιγμή επιμένει να τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές της εργασιακής εκμετάλλευσης και εξάντλησης και της απλήρωτης Κυριακάτικης εργασίας».

Δηλώνει τέλος ότι «όλες τις Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες δράσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.