Ν. Τόσκας: Επιπόλαια η λύση «εφ’ όπλου λόγχη» στα Εξάρχεια

«Δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία, υπάρχουν ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας οι οποίες σιγά σιγά εξουδετερώνονται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τον κ. Τόσκα, το χτύπημα στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν αντίδραση κάποιων, επειδή η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν πολύ σημαντικό πλήγμα, «γιατί συνελήφθη ένα πολύ σημαντικό στέλεχος τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ακόμη, ανέφερε ότι το θέμα των Εξαρχείων και της τρομοκρατίας δεν προέκυψε χθες και πρόσθεσε: «Όσα καταγγέλλουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά δεν προέκυψαν χθες».
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές υπάρχει σημαντική αύξηση της αστυνόμευσης και μεγάλη μείωση της εγκληματικότητας και παρατήρησε ότι αυτά δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από κάποιους κύκλους της αντιπολίτευσης για λόγους προπαγανδιστικούς.
«Όταν έγινε πριν έναν μήνα η σύλληψη 80 διακινητών στο κέντρο της Αθήνας ξέρετε πόσο μειώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών; Ξέρετε πώς έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση στη δυτική Αττική;», συνέχισε, για να τονίσει: «Αν θέλετε μαγικές λύσεις, λυπάμαι, δεν υπάρχουν».
Εξάλλου, ο κ. Τόσκας απέρριψε την κριτική περί πολιτικής ανοχής και χαμηλών τόνων που δίνει το δικαίωμα σε όσους θέλουν, να πράττουν, λέγοντας πως το «καλή αστυνομία, κακός υπουργός» και το ότι «η αστυνομία θέλει, αλλά δεν την αφήνει ο υπουργός» είναι παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Όπως υποστήριξε, το ζήτημα των Εξαρχείων πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενικότερες συναινέσεις και με συμβολή από όλες τις πλευρές.
Ακόμη, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται σε 24 ώρες με τη «λύση της εφ’ όπλου λόγχης και της γενικευμένης επίθεσης, που με πολύ επιπόλαιο τρόπο είπε ο κ. Μητσοτάκης».
«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα τόσο γρήγορα, εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά. Περισσότερο κακό παρά καλό», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.