Παράταση των εγγραφών για το ΚΕΑ ζητεί ο Γ. Καμίνης

Δεκαήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Καμίνης τονίζει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την τραγική -όπως τη χαρακτηρίζει- κατάσταση που επικρατεί στα σημεία που γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, επισημαίνοντας την αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του ΚΕΑ του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζητεί να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενεργές άδειες παραμονής για πολίτες τρίτων χωρών με δηλωμένη κατοικία στον δήμο Αθηναίων ανέρχονται σε 87.344.

Προτείνει επίσης να επεκταθεί το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης των κατοίκων στο δήμο με νέα σημεία την ευθύνη των οποίων θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και να ενισχυθούν από το υπουργείο τα επτά σημεία εγγραφής του δήμου Αθηναίων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Προειδοποιεί τέλος ότι χωρίς αυτές τις ενέργειες, ο δήμος Αθηναίων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των αιτούντων του ΚΕΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.