ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.: Κόντρα με φόντο την αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου με φόντο τη χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα σχετικά με την πορεία την αξιολόγησης, που διατυπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».
Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. ρωτά αν «α) θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016, β) είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί, γ) αν ισχύουν οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος; και δ) αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;»
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα εν λόγω ερωτήματα θα τίθενται καθημερινά «μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της
Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή.
«Πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ` ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη. Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον…», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.