Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου

Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου
Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου

Υλικά (για 8 άτομα)
1 πατάτα μεγάλη
500 γρ. κολοκύθα κίτρινη
1 πράσο μεγάλο
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 τζίντζερ ή καυτερή πιπεριά
50 γρ. πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα μαριναρισμένα σε σουμάδα
1 1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
Λίγο φασκόμηλο
Λίγο ηλιέλαιο
60 γρ. παρμεζάνα
Λίγο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Προετοιμασία
Κόβουμε το πράσο σε μπαστουνάκια 5 εκ. Αφαιρούμε σπρώχνοντας με τα δάχτυλα το εσωτερικό του, κρατώντας τον εξωτερικό φλοιό άδειο, σαν ένα κανελόνι. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το εσωτερικό του πράσου, την πατάτα και τα 400 γρ. από την κίτρινη κολοκύθα. Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. της κολοκύθας και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Σπάζουμε τα πικραμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, λίγο τζίντζερ και λίγα πικραμύγδαλα, στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βράζουμε σε ατμό ή σε ζεστό νερό, για 8-1Ο λεπτά. Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο τους κύβους της κολοκύθας, της πατάτας, του πράσου, προσθέτοντας το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και λίγες σταγόνες σουμάδας. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και λίγα φύλλα φασκόμηλου (προαιρετική ποσότητα) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε σιγανή φωτιά. Τέλος, περνάμε τη σούπα από μύλο και σερβίρουμε με ένα κανελόνι πράσου στο κέντρο του πιάτου.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα χλωρά αμύγδαλα με τη φλούδα. Εδώ θα έχουμε διαφορετική γεύση ξινούτσικη.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης επιμελείται την κουζίνα στα «6 Κλειδιά» στην Άφησσο, στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel και στο εστιατόριο Kivo Creative Greek Cuisine στο νησί της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.