Σουβλάκι κοτόπουλου πικάντικο με γεύση παστουρμά και σάλτσα ξινόγαλα

Σουβλάκι κοτόπουλου πικάντικο με γεύση παστουρμά και σάλτσα ξινόγαλα

Υλικά για 4 άτομα

400 γραμμ. στήθος κοτόπουλου

300 γραμμ. ξινόγαλα

1 κρεμμύδι

4 πιτούλες

από λίγο μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, εστραγκόν, μέντα, πιπέρι καγιέν, πιπέρι κόκκινο γλυκό, γλυκάνισο αστερία

4 σκελίδες σκόρδο

100 γραμμ. παστουρμά ξεραμένο και τριμμένο σκόνη

καυτερή πιπεριά σε σκόνη

μουστάρδα λίγο σπορέλαιο

 

ΣΑΛΤΣΑ ΞΙΝΟΓΑΛΑ

Ανακατεύουμε ξινόγαλα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, εστραγκόν, μέντα, αλάτι, πιπέρι, γλυκό κόκκινο πιπέρι και λίγο καγιέν, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε. Αφήνουμε το ξινόγαλα με τα αρωματικά μία μέρα και μετά, αν θέλουμε, το σουρώνουμε,

Προετοιμασία

Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σουβλάκια και τα μαρινάρουμε με λίγη μουστάρδα, σκόνη από αποξηραμένο παστουρμά, το σκόρδο, λίγη καυτερή πιπεριά, λίγο λεμόνι με γλυκάνισο αστερία και λίγο σπορέλαιο. Αφήνουμε να μαριναριστεί μία μέρα.

Εκτέλεση

Ψήνουμε στη σχάρα τα σουβλάκια και τα μικρά πιτάκια και τα σερβίρουμε με το ξινόγαλα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πιπέρι καγιέν.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης επιμελείται την κουζίνα στα «6 Κλειδιά» στην Άφησσο, στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel και στο εστιατόριο Kivo Creative Greek Cuisine στο νησί της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.