Οι παρανομίες και τα ψέματα του δημάρχου

Ο δήμαρχος Βόλου παρανομεί σε βάρος της εφημερίδας μας και προσπαθεί να την κλείσει, γιατί γράφει όσα δεν γράφουν κάποιοι που σιωπούν. Στα αδιάψευστα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο δήμος Βόλου στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, κ. Αποστολάκη και  κ. Μεϊκοπούλου – Ανδρέου, αποκαλύπτεται περίτρανα ποιοι έχουν γίνει «θεματοφύλακες» του δημοτικού ταμείου, προφανώς για να υπηρετούν τα συμφέροντα Μπέου και άλλοι για να αποκρύπτουν και να μην αναδεικνύουν τα όσα γίνονται εν κρυπτώ.

Ο δήμαρχος Βόλου, ως τώρα μας κατήγγειλε ότι απομυζούμε από το δημοτικό ταμείο, και για το λόγο αυτό έχει κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, με αγωγή δυσφήμησής μας. Τώρα ύστερα από 14 μήνες, αφού σε ανακοίνωσή του μας καθυβρίζει και αφήνει υπονοούμενα για πολλά δήθεν που γνωρίζει η κοινωνία του Βόλου για το ποιόν μας, μας ανακοινώνει ότι κινεί σήμερα κιόλας τις διαδικασίες για να εξακριβωθεί πόσα χρήματα έχουμε λάβει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυρίως αν μας δόθηκαν νόμιμα. Δηλαδή, εδώ και 14 μήνες ο κ. Μπέος μας κατηγορούσε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και από σήμερα αρχίζει να ψάχνει και αν διαπιστωθεί, όπως γράφει, κάποια παρατυπία, θα μας  στείλει στον Εισαγγελέα.

Επί 14 μήνες δηλαδή ο κ. Μπέος μας κατηγορούσε αδίκως με δηλώσεις του που δεν στηρίζονταν απολύτως σε κανένα στοιχείο.

Όσο για τον πλουτισμό που γράφει, ο Βολιώτικος λαός γνωρίζει πολύ καλά, και φυσικά ο ίδιος. Είναι δυνατόν να είναι κάποιος πλούσιος και να χρωστά; Μόνον ο ίδιος έχει γίνει πλούσιος, και επιθυμεί να γίνει πλουσιότερος. Εμείς, αν γίνουμε, θα γίνουμε από τις αγωγές εναντίον του.

Υ.Γ. 1   Όταν βρει τα στοιχεία ας τα ανακοινώσει και στο Βολιώτικο λαό. Πόσα έπαιρναν από το Δήμο Βόλου, νομίμως φυσικά, και οι άλλες εφημερίδες, διότι θα μείνει έκπληκτος ότι η «Μαγνησία»  λαμβάνει πάντα τα λιγότερα και επί δημαρχίας του σχεδόν τίποτε.

Υ.Γ. 2   Άραγε, ο κ. Μπέος μπορεί να εξηγήσει στους Βολιώτες, με ποιες νόμιμες διαδικασίες αναθέτει προς δημοσίευση και εισπράττει η εφημερίδα «Νέος Τύπος» δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, την στιγμή που κυκλοφορεί μόνον κάθε Σάββατο και δεν είναι καθημερινή εφημερίδα, όπως ορίζει ο Νόμος; Αυτά να εξηγήσει ο  δήμαρχος υπό προθεσμία, και ας αφήσει τα μαθήματα ζωής στους έντιμους που εργάζονται κάθεμέρα 18 ώρες για να ζήσουν οι ίδιοι και οι απασχολούμενοι στην επιχείρηση.

Η απάντηση του δήμου Βόλου στις καταγγελίες μας

Από το δήμο Βόλου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Θορυβεί και κραυγάζει, κατά πάγια τακτική, αδυνατώντας προφανώς να πράξει αλλιώς, ο γνωστός για πολλά στην κοινωνία του Βόλου πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Γιώργος Καρεκλίδης, καταγγέλλοντας απόπειρα φίμωσής του από το Δήμαρχο Βόλου, δια της μεθόδου του αποκλεισμού του από το δημοτικό ταμείο!

Αν δεν ήταν εξοργιστικό θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό, ο εκδότης ενός λαθρόβιου εντύπου, που κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος σαν διαφημιστικό φυλλάδιο, με μεγάλα χρέη στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, να έχει την απαίτηση ο Δήμος, δηλαδή οι πολίτες, να τον ζουν και να πληρώνουν και τα χρέη του!

Αφού, όμως, έθεσε το θέμα η Δημοτική Αρχή του Βόλου κινεί από σήμερα κιόλας τις διαδικασίες για να εξακριβωθεί πόσα χρήματα έχει λάβει από προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυρίως αν του δόθηκαν νόμιμα, γιατί είναι προφανές ότι υπάρχουν ερωτήματα για δικαιολογητικά που υπέβαλε και γιατί αυτά έγιναν αποδεκτά.

Και αν διαπιστωθεί κάποια παρατυπία, φυσικά θα υπάρξει άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση με τη Δημοτική Αρχή Μπέου όλοι αυτοί που είχαν μάθει να ζουν σε βάρος του Βολιώτικου λαού θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Η εργασία λυτρώνει τον άνθρωπο, η αργομισθία και ο εύκολος πλουτισμός τον εξαχρειώνουν. Εμείς θα κριθούμε από τους πολίτες για το έργο μας και όχι από τους κάθε λογής διαπλεκόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.