Τα «στημένα» πάνε στις καθυστερήσεις

Μετά από 3 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης μέσω της εκπομπής του «Δίκη της Δευτέρας» που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, φέρνει στη δημοσιότητα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Εφέτη Αθηνών κ. Γιάννη Τζιμπλάκη με τον συνεργάτη, εκείνη την εποχή, του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Αιμίλιο Κοτσώνη ο οποίος παράλληλα κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του πλοίου που μετέφερε κοκαΐνη.

Ο δικαστικός κ. Τζιμπλάκης ο οποίος από τους διαλόγους που ήλθαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Αιμίλιο Κοτσώνη ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με το οποίο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχει απαλλαχθεί.

Αν το στοιχείο είναι αληθινό τότε ασφαλώς μπορεί να φέρει ανατροπή στην υπόθεση όσον αφορά βέβαια τον κ. Μαρινάκη και τις σχέσεις που είχε με τον δικαστικό. Το Συμβούλιο Εφετών στο πολυσέλιδο βούλευμά του ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη 85 παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αναμένεται από μέρα σε μέρα να τεθεί σε αργία. Η νέα εξέλιξη ασφαλώς έχει σχέση με την κόντρα συμφερόντων που υπάρχει μεταξύ Μαρινάκη και Αλαφούζου και την προσπάθεια ίσως να καθυστερήσει η υπόθεση για τον κ. Μπέο και να επανεξετασθεί η υπόθεση για τον κ. Μαρινάκη.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης μίλησε χθες για ακύρωση του βουλεύματος και ο συνάδελφος Άρης Ασβεστάς αποκάλυψε στην εκπομπή του ότι τουλάχιστον πέντε κατηγορούμενοι ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα αναίρεσης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν, και αφορούν στις σχέσεις του δικαστικού Γιάννη Τζιμπλάκη και του Αιμίλιου Κοτσώνη, η υπόθεση θα έλθει και πάλι στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Γκουτζαμάνη η οποία θα κληθεί να εξετάσει τα αιτήματα αναίρεσης των κατηγορουμένων και να κρίνει νομικά, αν θα πρέπει να ανοίξει πάλι το φάκελο και να διερευνήσει αν ο κ. Τζιμπλάκης απέκρυψε στοιχεία…απαλάσσοντας έτσι τον κ. Μαρινάκη.

Στην κρίση επίσης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι να απορρίψει εξ αρχής τα νέα στοιχεία, τα οποία μιλούν για ένα πρόεδρο, αλλά δεν τεκμηριώνουν κάποια κατηγορία εναντίον του κ. Μαρινάκη. Η υπόθεση πιστεύουμε ότι παίζεται για ακόμη μια φορά στις καθυστερήσεις. Παράγοντες της δίκης που είναι κατηγορούμενοι, ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν και πάλι την υπόθεση “Koriopolis” ώστε να καθίσουν στο σκαμνί τον Μαρινάκη εξυπηρετώντας συμφέροντα και καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη ο Δήμαρχος Βόλου να αποφύγει να τεθεί σε αργία για τα στημένα, αυτή την περίοδο. Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο παραπέμπεται η δίκη για το μέλλον και ίσως να υπάρξουν με την πάροδο του χρόνου απαλλαγές κακουργημάτων και πέσουν κάποιοι στα «μαλακά».

Ο κ. Μπέος ο οποίος χθες μίλησε στον Sport fm συμφερόντων Αλαφούζου, είπε ότι θα ανοίξει το στόμα του για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πάλι έμεινε σιωπηλός διότι, όπως είπε, δεν είναι ρουφιάνος. Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την πόλη του Βόλου, δεδομένου ότι χθες βράδυ ο κ. Μπέος, στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, δήλωσε ότι έχει βρει τον αντικαταστάτη του. Η εξέλιξη όμως της υπόθεσής του, ή μάλλον τα λεγόμενά του μπορούν να εκληφθούν ως μπλόφα στο σκοτεινό παρασκήνιο που παίζεται στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.