Μπράβο στους δασκάλους μας

«Έκαναν και δικό τους, το πρόβλημα οικογένειας μιας μικρής μαθήτριας…»

Ήταν παραδειγματική η αμεσότητα, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη που έδειξαν πριν λίγες ημέρες, χωρίς κανείς άλλος να το γνωρίζει ιδιαίτερα, οι δάσκαλοι της περιοχής μας. Έκαναν και δικό τους σκοπό όπως αποδείχθηκε, τη λύση που έπρεπε να δοθεί, μόλις γνωστοποιήθηκε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια μαθήτριας σχολείου της πόλης, που έπρεπε ωστόσο να υποβληθεί άμεσα σε σοβαρή επέμβαση.
Οι γονείς της μικρούλας, η οποία φαίνεται ότι μέσα στην ατυχία της να έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, άκουσε την ευχάριστη είδηση ότι βρέθηκε τελικά μόσχευμα από συνάνθρωπο του εξωτερικού, φρόντισαν να ενημερώσουν τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, που η ίδια με τη σειρά της, ενημέρωσε με διακριτικότητα το σύλλογο των δασκάλων του νομού μας. Αίτημα ήταν, να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό, με το οποίο θα μπορούσε η μικρούλα να υποβληθεί σε επέμβαση, μέσα όμως σε ένα χρονικό διάστημα λίγων μόλις ημερών.
Σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, κάλεσε σε συμπαράσταση τους εκπαιδευτικούς και των άλλων σχολείων, ώστε με μια μικρή ατομική οικονομική συμμετοχή, να μαζευτεί ένα ποσό, το οποίο θα πλησίαζε έστω στο στόχο… Η ανταπόκριση όπως μάθαμε, τόσο από δασκάλους, όσο και σε κάποιες περιπτώσεις και από γονείς, ήταν άκρως συγκινητική και τα πρώτα δείγματα φάνηκαν χθες και προχθές, οπότε δίνονταν στην οικογένεια τα σχετικά χρηματικά ποσά. Αυτές τις ημέρες όπως πληροφορηθήκαμε από τον πατέρα της μικρής, που ρωτούσε με αγωνία να μάθει τις εξελίξεις, η μικρούλα θα μεταβεί τελικά στο νοσοκομείο , όπου θα γίνει η επέμβαση, καθώς φαίνεται ότι με τα χρήματα που συγκεντρώνονται, δεσμεύεται το μόσχευμα…
Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια, ποτέ δε ξέρεις πότε τελειώνει η περιπέτειά σου και τα χρήματα είναι πάντα ένας παράγοντας αστάθμητος, τον οποίο δεν μπορείς να ρυθμίσεις, εάν δεν εξαρτάται αυτό από σένα… Γι΄ αυτό βέβαια και εάν υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, ας δημιουργήσουν μια ομάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα των δασκάλων, να συγκεντρώσουν εάν το επιθυμούν έστω και λίγα χρήματα και να τα προσφέρουν στην οικογένεια που μετά βίας, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα… (τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας).
Επανερχόμενος πάντως στο θέμα της αθόρυβης ανταπόκρισης των δασκάλων και το παράδειγμα που δείχνουν, οφείλουμε δημόσια να πούμε, ότι επιβεβαιώνεται, αυτό που λέγεται… Ένας καλός δάσκαλος, δεν μεταδίδει στους μαθητές του μόνο γνώσεις, αλλά με τη στάση και τη συμπεριφορά του, συμβάλλει καταλυτικά, στη μελλοντική ποιότητα της ζωής και του χαρακτήρα των παιδιών μας…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.