Άξιοι της μοίρας μας…

Ώρες- ώρες νιώθω να με κυριεύει τρέλα με το πώς σκεφτόμαστε, αλλά και πως πράττουμε. Γιατί μπορεί να είμαστε οι άνθρωποι του πολιτισμού, αλλά έχουμε και τα κολλήματα μας. Τσατίστηκα τόσο πολύ όταν είδα ένα παιδάκι να πετάω κάτω το περιτύλιγμα από το παγωτό του, να το βλέπει η μητέρα του και να μην σκύβει καν να το μαζέψει. Ωραίους τρόπους δείχνουμε στα παιδιά μας, σκέφτηκα και τότε μου ήρθαν στο μυαλό όλα εκείνα τα άσχημα που μας χαρακτηρίζουν ως λαό.

Γιατί μη μου πεις ότι είναι στα υπέρ μας το γεγονός ότι κάθε χρόνο διοργανώνονται δράσεις καθαρισμού παραλιών από τις οποίες μαζεύουν τις βρωμιές που δημιουργείς εσύ και εγώ, ούτε βέβαια ότι εξακολουθούμε, για κάποιο δικό μας, ακατανόητο λόγο, να αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τον κάδο, όταν εκείνος είναι άδειος. Μη μου πεις ότι είναι άξιο θαυμασμού να κινείσαι οδηγώντας με χαμηλή ταχύτητα στο δρόμο, την ίδια ώρα που έχεις έξω το χέρι και με το άλλο προσπαθείς να κρατήσεις ταυτόχρονα το τιμόνι, αλλά να κρατήσεις και το κινητό στο αυτί σου για να μιλήσεις, ούτε ότι είναι άξιο μιμητισμού να πετάς έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου τα αποτσίγαρα, το κουτάκι από τον τελειωμένο χυμό ή την μπύρα.

Αμ το άλλο; Που η Ιάσονος, έστω και με κορύνες, έχουμε καταφέρει να τριπλοπακάρουμε, για να σταματήσουμε να πάρουμε τσιγάρα, σουβλάκι ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, που αν είχαμε την ευκαιρία, είμαι σίγουρη ότι μπορεί να μπαίναμε και με το όχημα μέσα στο κατάστημα για να μην κουραστούμε. Και όταν τολμάς εσύ ο άμοιρος να πατήσεις κόρνα, γιατί ρε φίλε είναι αδύνατον να πηδήξω τρία και τέσσερα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στη σειρά για να πάω στο καλό του Θεού, μπορεί να ακούσεις και κανένα μπινελίκι, έτσι για να μην ξεχνάμε πόσο μάγκες είμαστε.

Και μετά, εσύ, που δεν σέβεσαι ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό, τους ανθρώπους γύρω σου και το περιβάλλον στον οποίο ζεις και που ζουν και τα παιδιά σου, έρχεσαι και μου κάνεις μαθήματα ηθικής, νόμου και τάξης και περιμένεις από όλους εκείνους που ψηφίζεις, άσχετα αν τους βρίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, να σου βρουν λύσεις στα προβλήματα σου, να σου λύσουν το κυκλοφοριακό, να περνά πιο συχνά η σκουπιδιάρα από το σπίτι σου, να λάμπει το πεζοδρόμιο σου από καθαριότητα και οι παραλίες σου να είναι καθαρές, έστω και αν εσύ κάθε φορά που τις επισκέπτεσαι αφήνεις πίσω σου ένα μικρό χαμό.
Μπράβο, και εις ανώτερα…σε όλους μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.