Κάτι δεν καταλάβατε καλά καρντάσια…

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, ασφαλώς και θα πρόσεξαν το μεγάλο πανό που είχαν αναρτήσει οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που έγραφε «Boycott Volos. Ούτε ένας τουρίστας στο Βόλο, ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του Μπέου».

Που σε απλά ελληνικά, πιο απλά δεν γίνεται, οι οπαδοί του Ηρακλή προτρέπουν, όχι μόνο τους φίλους της ομάδας τους, αλλά και όλους όσους εκείνη την ώρα είχαν ανοιχτούς τους δέκτες τους και παρακολουθούσαν τον εν λόγω αγώνα, να μποϋκοτάρουν την πόλη του Βόλου, να σταματήσουν να έρχονται ως επισκέπτες, κάτι που θα έχει ως συνέπεια, όπως καλά καταλαβαίνουμε όλοι μας, να μην μπαίνει ευρώ στις τσέπες των τοπικών επιχειρήσεων.

Διαβάζοντας το, δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Προβληματίστηκα προφανώς, για μερικά μόνο δευτερόλεπτα κράτησε αυτό, αφού η λογική πρυτάνευσε και σκέφτηκα το εξής απλό, που προφανώς οι κατά τα άλλα συμπαθείς Ηρακληδείς, δεν το είχαν κατά νου, όταν έπαιρναν σπρέι και έγραφαν το συγκεκριμένο πανό.

Δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες που μπορεί να τρέφει ο καθένας για το πρόσωπο του Μπέου ή του κάθε Μπέου.

Πρόβλημα τους, να τον αντιπαθούν, αν έτσι τους βγαίνει. Τον Βόλο όμως καρντάσια, μην τον ανακατεύεται στην ποδοσφαιροκαταστάσεις σας.

Πολύ απλά γιατί ο Βόλος, δεν ανήκει σε κανέναν Μπέο, ούτε ανήκε ποτέ σε κανέναν δήμαρχο. Ο Βόλος ανήκει μόνο στους πολίτες του και προφανώς, επειδή Βολιώτες και Θεσσαλονικείς έχουμε πάνω – κάτω την ίδια φιλοσοφία και παρόμοια κουλτούρα, δεν νομίζω να σας έχουμε κάνει και κάτι. Προς τι το μίσος λοιπόν;
Προσωπικά, πολλές από τις θέσεις του Μπουτάρη δεν μου αρέσουν. Τι θα έπρεπε δηλαδή; Να μην ξαναπεράσω τα Τέμπη, να απαρνηθώ την όμορφη Θεσσαλονίκη και να γράφω καθημερινά άρθρα προτρέποντας τους αναγνώστες μου να μην ξαναπατήσει το πόδι του στη συμπρωτεύουσας; Προφανώς και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ούτε έχουν καμιά λογική.

Στο Βόλο θα έρθει κανείς για τις ομορφιές του, τη θάλασσα και το υπέροχο Πήλιο, τα δεκάδες τσιπουράδικα του, τους φιλόξενους ανθρώπους του. Θα έρθει για να περάσει καλά, να απολαύσει όλα αυτά τα μοναδικά που μπορεί να του προσφέρει σαν πόλη, φεύγοντας από εδώ με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δεν θα έρθει ούτε επειδή ο Μπέος είναι δήμαρχος, ούτε θα επιλέξει να μην έρθει γιατί είναι.

Πότε επιτέλους θα ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι άλλο είναι το ποδόσφαιρο, άλλο η πολιτική, άλλο μια ολόκληρη πόλη;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.