Κοίτα ποιος μιλάει…

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στην ομιλία σημασία έχουν τρία πράγματα: ποιος λέει, πως λέει, τι λέει. Και εγώ μένω στο εξής απλό. Σημασία δεν έχει τι λέει, αλλά ποιος το λέει. Και πραγματικά, όταν ακούς τον Μπέο να αποκαλεί «δημοσιογραφικό σκουπίδι» τον πατέρα σου, μόνο τα γέλια μπορείς να βάλεις. Ο υπόδικος, Αχιλλέας Μπέος, που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για δωροδοκία και εκβιασμούς, τολμάει, όχι απλά σηκώνει το βλέμμα του, αλλά και τη φωνή του και να εκστομίζει κατηγορίες εναντίον εκείνου που κατά τη γνώμη του, επειδή έχει διαφορετική άποψή από τη δική του, πρέπει να πάψει να μιλάει.

Ο άνθρωπος που «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκ. ευρώ, τολμάει και κατηγορεί δημοσιογράφους ότι τα παίρνουν, ότι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ότι είχαν μπει με χέρια και πόδια στο ταμείο του δήμου και έκαναν ότι ήθελαν. Ο άνθρωπος που όλοι τον έχουμε ακούσει σε κασέτες να απειλεί και να βρίζει κόσμο έχει το θράσος να κατηγορεί και να σπιλώνει συνειδήσεις.

Σας έχω νέα κ. Μπέο και για εσάς και για την παρέα σας. Ότι και να λέτε, ότι και να κάνετε, επειδή ακριβώς τα λέτε εσείς δεν τα λαμβάνουμε υπόψη.

Και επειδή μάλλον έχετε μπερδευτεί, δημοσιογράφος δεν είναι αυτός που κάθεται με τις ώρες σε τσιπουράδικα, καφετέριες και μπαράκια, ούτε εκείνος που το «βουλώνει» και αρχίζει το «γλύψιμο» ή αποκρύπτει γεγονότα για να «πάρει» καμιά επιχορήγηση, και προφανώς όχι εκείνος που δεν προλαβαίνει να δουλέψει, επειδή θεωρεί σημαντικότερο να ανεβάσει φωτογραφίες του στο Facebook με κάποιον celebrity, όπως κάνουν συνεργάτες σας. Κάπως λάθος σας τα είπαν, κάτι λάθος έχετε καταλάβει.
Δεν θα σας κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας, τα «διαμάντια» που έχετε δίπλα σας μπορούν να σας κάνουν ταχύρυθμα.

Εγώ απλά θα σου πω, κ. Μπέο, ότι είμαι πολύ περήφανη για τον πατέρα μου και για την πορεία του. Γιατί στα μάτια μου θα είναι πάντα ο άνθρωπος που παλεύει για τα πιστεύω του, για τις ιδέες του και μπήκε φυλακή , όχι προφανώς γιατί έκλεψε, δωροδόκησε ή σύστησε καμία εγκληματική οργάνωση, αλλά γιατί μέχρι τέλους υποστήριζε ότι αυτά που έλεγε και έγραφε ήταν αλήθεια.

κ. Μπέο, εγώ είμαι περήφανη που στον τραπεζικό μου λογαριασμό δεν βρέθηκε 1 εκ. ευρώ που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως βρέθηκε στη δική σου κόρη.

Είμαι περήφανη που τον πατέρα μου δεν τον βρίζει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ελλάδας.
Είμαι περήφανη που τον βλέπω να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και στα δικά μου τα μάτια δεν πρόκειται να φτάσει καμία λάσπη σου.

Και προφανώς είμαι περήφανη που γνωρίζω καλύτερα από κανέναν άλλον ότι ούτε «λαμόγιο» είναι, ούτε «κλέφτης», ούτε «σκουπίδι». Άραγε την ίδια γνώμη να έχει όλη η Ελλάδα και για το πρόσωπό σου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.