Έφυγαν από το Αερινό 65 πρόσφυγες από τη Συρία πεζοί μέσω ΠΑΘΕ

ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Λίγο πάνω από μια ώρα στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον ΣΕΑ Αερινού ήταν αρκετή, ώστε οι 65 κυρίως Σύριοι πρόσφυγες να φύγουν περπατώντας προς την ΠΑΘΕ και με κατεύθυνση τα σύνορα, ενώ στο Κέντρο παραμένουν 137 πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Οι 202 πρόσφυγες έφτασαν από τα νησιά του Αιγαίου με πλοία στον Πειραιά και λίγο μετά τις 8 το πρωί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το Αερινό, όπου έφτασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και στη συνέχεια έγινε καταγραφή τους από την Αστυνομία.
Στις 18.30 περίπου 20 πρόσφυγες (στην πλειοψηφία τους Αφγανοί) βγήκαν από το κέντρο και απομακρύνθηκαν με τα πόδια, αλλά αφού περπάτησαν στην ΠΑΘΕ για περίπου ένα χιλιόμετρο, ζήτησαν να επιστρέψουν και τους παρέλαβε κλούβα της Αστυνομίας, για να τους μεταφέρει ξανά στο ΣΕΑ Αερινού.

Αφού ανέμειναν για περίπου μια ώρα στην είσοδο του κέντρου, μια ομάδα 65 προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οικογένειες και νεαροί, τελικά αποχώρησαν πεζή και μέσω της ΠΑΘΕ κατευθύνονται προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι υπόλοιποι 137 παραμένουν στο κέντρο και πριν λίγη ώρα προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης τους πρόσφερε το μεσημεριανό τους γεύμα που αποτελούνταν από μακαρόνια με κιμά, ψωμί και νερό.

Στο χώρο του κέντρου βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, αστυνομικοί αφούολοκλήρωσαν την καταγραφή φυλάσσουν το χώρο, καθώς και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους, με εξαίρεση μια περίπτωση μεσήλικα που είχε πατερίτσες, ενώ στο χώρο δεν πήγαν γιατροί της 5ηςΥγειονομικής Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι στο χώρο, που είναι περιφραγμένος, εκτός από τις σκηνές υπάρχουν χημικές τουαλέτες, ντουσιέρες και ένα κοντέινερ για την καταγραφή τους, ενώ η 111 Πτέρυγα Μάχης ανέλαβε τη σίτιση τους. Οι 137 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο Αερινό είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα μείνουν, όπως άγνωστο είναι αν θα έρθουν και άλλοι τις επόμενες μέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.