Αεροδρόμιο: Πτώση 67% στην κίνηση έφερε η αποχώρηση της Ryanair

Πτώση μέχρι και 67% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, έφερε η αποχώρηση της Ryanair, της εταιρίας χαμηλού κόστους που τελικά αποχώρησε από το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, διότι δεν πήρε τα χρήματα που ζητούσε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταφέρονταν μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου μέχρι το τέλος Ιουνίου καταγράφηκαν 4894 αφίξεις επιβατών, 4415 αναχωρήσεις, ενώ 2654 επιβάτες ήταν διερχόμενοι και κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Σκιάθου.
Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Σκιάθου Κώστας Ευσταθίου, πέρυσι, μέχρι το τέλος Ιουνίου είχαν καταγραφεί 11.829 αφίξεις και 10.019 αναχωρήσεις τουριστών, νούμερα που αποδίδονται στα αεροσκάφη της low cost εταιρίας Ryanair.

Σήμερα το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, φιλοξενεί πτήσεις τσάρτερ επτά ξένων εταιριών και συγκεκριμένα της Niki και της Austria, από την Αυστρία, της Transavia Ολλανδίας, της Small Planet και της Entered από την Αγγλία και της Transavia France, που φέρνει επισκέπτες αποκλειστικά για το Club Mediterranee της Εύβοιας.

Τέλος, από τις 27 Ιουνίου ξεκίνησε πτήσεις από Γενεύη προς Ν. Αγχίαλο η εταιρία HOP με πτήσεις τσάρτερ.

Ξεκίνησε η Sky Express
Από την περασμένη Πέμπτη 2 Ιουλίου, ξεκίνησε πτήσεις εσωτερικού η αεροπορική εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης Sky Express.
Δρομολόγια της εταιρίας γίνονται κάθε Πέμπτη και Σάββατο, από Ν. Αγχίαλο προς Ηράκλειο και αντίστροφα.
Ντ. Στ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.