Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκόπελο (videos + photos)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το νησί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σημειώθηκαν χθες τη νύχτα στη Σκόπελο, λόγω της απίστευσης πλημμύρας που σημειώθηκε και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 τη νύχτα, άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού, το νερό έφτασε στα 4 μ. ύψος και παρέσυρα τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ προκάλεσε φοβερές καταστροφές σε ιδιωτικής επιχειρήσεις και υποδομές όπως το λιμάνι και ο κεντρικός δρόμος που άνοιξε. Η Σκόπελος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για «κόλαση» βροχής έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου Νίκος Βαφίνης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», που ανέφερε ότι η εικόνες σήμερα το πρωί στην πόλη της Σκοπέλου είναι εφιαλτική, δεν υπάρχει επιχείρηση όρθια, το λιμάνι έπαθε ζημιά, ο κεντρικός δρόμος έχει ανοίξει, το νερό υδραγωγείων έχει βγει έξω και γενικά έγινε πολύ μεγάλη καταστροφή.

«Μέχρι 2,5 τόνων κοντέινερ κολυμπούσαν στο λιμάνι, αυτοκίνητα, γουρούνες, μηχανάκια, βρέθηκαν άλλα στη θάλασσα, άλλα το ένα πάνω στ’ άλλο μεγάλη καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, που σημείωσε ότι όλο το βράδυ η Σκόπελος ήταν στο πόδι.

Στη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν και ατυχήματα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση, μια κοπέλα, που έσπασε το πόδι της και έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού από το σπίτι της, καθώς το νερό έφτανε τα 4 μ. ύψος!

Ενισχύσεις από Βόλο
Σήμερα το πρωί, με το επιβατηγό – οχηματαγωγό “Πρωτέας” αναχώρησαν για τη Σκόπελο δύο οχήματα της Π.Υ. Βόλου και δύναμη 15 πυροσβεστών με επικεφαλής τον διοικητή, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, για να βοηθήσουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Οι πυροσβέστες έφτασαν στο νησί και κάνουν αυτοψία στη Σκόπελο και τον Αγνώντα,όπου επίσης παρατηρήθηκαν ζημιές, ενώ το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι η βροχή σταμάτησε στις 11.30 το πρωί και επικρατεί ηλιοφάνεια.

Κλειστά τα σχολεία
Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στη Σκόπελο για λόγους ασφαλείας, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε το νησί από την κακοκαιρία.
Σε περιοχές της της Χώρας έχει διακοπεί η σταθερή τηλεφωνία, ενώ μεγάλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.
Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας – Γλώσσας.

• Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σκόπελο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το νησί
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταβαίνει το πρωί της Τετάρτης στη Σκόπελο η οποία τις τελευταίες ώρες επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν καταστροφές στο νησί.
Το κλιμάκιο αποτελείται από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων κ. Νίκο Πλωμαρίτη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κώστα Φλαμπούρη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κώστα Φλαμπούρη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κινητοποιήσει πλήρως τον μηχανισμό της και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το δήμο Σκοπέλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, ενώ το νησί θα κηρυχθεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο κ. Αγοραστός ο οποίος ευρισκόμενος στο εξωτερικό, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

Στη Σκόπελο σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ
Στη Σκόπελο, που επλήγη από τη θεομηνία, θα πάει σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Στεργίου και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Λούμα.

Όπως ανέφερε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, το κλιμάκιο θα βρεθεί στο νησί για συμπαράσταση προς τους πληγέντες κατοίκους και για να θέσει το χήτημα λήψης άμεσων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ο κ. Στεργίου κατήγγειλε την ανυπαρξία έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής θωράκισης και τόνισε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου οι σύμβουλοι της ΛΑΣ έθεσαν θέμα λήψης μέτρων, αλλά το Σώμα δεν υιοθέτησε την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία-σύμφωνα με τον βουλευτή θα έδινε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα δεν είναι αθωράκιστη αφού οι κυβερνήσεις αντί να χρηματοδοτήσουν αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα υποδομής, χρηματοδοτούν επιχειρηματικούς ομίλους και πρόσθεσε ότι αφού αναλάβει τα καθήκοντά του θα θέσει άμεσα το θέμα της Σκοπέλου και αυτά τα ζητήματα.

Ζημιές και στη Σκιάθο
Στη Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.

Φωτογραφίες από skopelos-news.blogspot.gr
skopelos-kakokairia59D4EB01BC5C9C050C693184EE5C3700

skopelos-kakokairia2

skopelos-kakokairia1

skopelos-kakokairia

skopelos-kakokairia4

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.