Δημιουργία «Παρατηρητηρίου» της ΟΕΒΕΜ

Για να γίνονται στοχευμένες προτάσεις για τη Μαγνησία

Φάκελο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος RIS3, προκειμένου να δημιουργήσει «Παρατηρητήριο», για να έχει εικόνα όλων των δεικτών, όπως διαμορφώνονται στη Μαγνησία.
Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, που δήλωσε ότι η Ομοσπονδία ανοίγεται και μπαίνει μπροστά με την κοινωνία, για την κοινωνία και όχι συντεχνιακά.
Όπως εξήγησε, με το που ανέλαβε την ΟΕΒΕΜ η νέα Διοίκηση, ζήτησε στοιχεία για την ανεργία, για να καταθέσει προτάσεις, διότι, όπως ανέφερε, το παλιό μοντέλο, «του διεκδικώ», δεν στέκει αν δε συνοδεύεται από επιχειρήματα και στοιχεία.
Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων», αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, θα συγκεντρώσει και θα προσπαθήσει να ελέγξει δείκτες όπως της ανεργίας, του κύκλου εργασιών και τις προδιαγραφές των επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν στοχευμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας για την περιοχή, σημείωσε ο Τρύφων Πλαστάρας.

«Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε»
Για το κίνημα «Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε», τόνισε ότι έχει σκοπό να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας από το «εγώ» στο «όλοι μαζί». Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η ΟΕΒΕΜ έχει ζητήσει και παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βόλου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις χώρος στην παραλία του Βόλου, όπου θα στεγαστεί το «Κίνημα Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε», με αφίσες και έντυπο, στο οποίο θα προτρέπονται οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, καταναλωτές και όλους τους Βολιώτες, να ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις, είτε του πρωτογενή, είτε του δευτερογενή τομέα, είτε των υπηρεσιών.

«Αφίσες στα αστικά λεωφορεία»
Ταυτόχρονα, η ΟΕΒΕΜ βρίσκεται σε επαφή με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ώστε οι αφίσες του κινήματος «Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε», να βρίσκονται στα αστικά λεωφορεία, ανέφερε ο Τρύφωνας Πλαστάρας.
«Η ΟΕΒΕΜ, με την κοινωνία, από την κοινωνία για την κοινωνία, αφορά την πλήρη ευαισθητοποίηση, την εξωστρέφεια και την πλήρη ενίσχυση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που πλήττονται από τις πολιτικές «ανάπτυξης» και με κατεύθυνση προς τους καταναλωτές, που όταν επιλέγουν κάτι να δουν αν μπορούν να ενισχύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.