Δράση για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Αλμυρού

Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 10:00 έως 16:00 θα πραγματοποιηθεί δράση στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Αλμυρού, με σκοπό να προωθήσει την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι πολίτες του Αλμυρού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους και να γνωρίσουν από κοντά πώς γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών.
Στο χώρο θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου θα αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Θα υπάρχει ειδικός πάγκος εργασίας με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ θα δείχνει τη διαδικασία. Οι πολίτες που θα παρευρεθούν στη δράση θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις. Επίσης, θα δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα για επί τόπου συγκέντρωση συσκευών, καθώς στο χώρο θα υπάρχει container, όπου θα μπορούν να φέρουν τις παλιές τους συσκευές.

Στη δράση θα πρωταγωνιστεί ο ήρωας της καμπάνιας, ο «τηλεορασούλης», ο οποίος θα προτρέπει τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.