Αιματηρή κατάληξη στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Ν. Αγχίαλο (video)

Το σπίτι στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγίας όπου εντοπίστηκαν οι ληστές.
Νεκρός ο ένας ληστής του Διστόμου συνελήφθησαν οι άλλοι δύο

Σκηνικό πολέμου σήμερα το μεσημέρι στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, τον Αύγουστο του 2014 και σε επιχείρηση που στήθηκε από την Αντιτρομοκρατική, σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ. Με την έφοδο της Αστυνομίας στη μεζονέτα – κρησφύγετο των ληστών, οι δύο παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση ενώ ο τρίτος, σύμφωνα με τους άλλους δύο ληστές, αυτοπυροβολήθηκε για να μη συλληφθεί.

Στη μεζονέτα βρισκόταν οι τρεις ληστές της Τράπεζας του Διστόμου, νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας ενώ οι Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Χριστοδούλου συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Οι ληστές του Διστόμου Σπύρος Χριστοδούλου αι Γιώργος Πετρακάκος, ενώ νεκρός είναι ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας (δεξιά).
Οι ληστές του Διστόμου Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος, ενώ νεκρός είναι ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας (δεξιά).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μεζονέτα – κρησφύγετο των ληστών βρέθηκαν 3 κλεμμένα αυτοκίνητα και οπλισμός.

Με κάγκελα στα παράθυρα και τις πόρτες το σπίτι-κρυσφήγετο των ληστών είχε ενοικιαστεί από μεσιτικό γραφείο από τους τρεις ληστές.
Με κάγκελα στα παράθυρα και τις πόρτες το σπίτι-κρυσφήγετο των ληστών είχε ενοικιαστεί από μεσιτικό γραφείο από τους τρεις ληστές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν περίπου στις 3 το μεσημέρι και έγιναν έρευνες στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, όπου στα δεξιά της εθνικής οδού (στο ρεύμα προς Αθήνα) έγινε έφοδος σε μεζονέτα όπου βρισκόταν οι δύο καταζητούμενοι ληστές.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η επιχείρηση έγινε στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με συνδρομή της ΕΚΑΜ, για τη σύλληψη καταζητούμενων ληστών και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Μάλιστα έγινε μεγάλη κινητοποίηση και από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, με διακοπή της κυκλοφορίας, επί της εθνικής οδού, αρχικά λίγο πριν την είσοδο της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, όπου διεξαγόταν οι έρευνες και στη συνέχεια από τις Αλυκές, για να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, ενώ όσοι είχαν προορισμό την Αθήνα αναγκάζονταν να πηγαίνουν από τον κόμβο Βελεστίνου.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από και προς τη Νέα Αγχίαλο με τους οδηγούς να αναγκάζονται να γυρίσουν προς την άλλη κατεύθυνση.
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από και προς τη Νέα Αγχίαλο με τους οδηγούς να αναγκάζονται να γυρίσουν προς την άλλη κατεύθυνση.

Οι «ληστές του Διστόμου» φέρεται να συμμετείχαν σε περισσότερες απο 20 ληστείες τα τελευταία χρόνια.
Ο κινηματογραφικός τρόπος που κατάφεραν να διαφύγουν στις 22 Αυγούστου 2014 μετά τη ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο με λεία 300.000 ευρώ, αλλά και την ομηρία που ακολούθησε κατά την διαφυγή τους, είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σκληρούς και επικίνδυνους κακοποιούς.
Ο ένας εκ των τριών ποινικών είχε απασχολήσει τις αρχές για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάϊ από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.