Εορτή του Αγ. Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου στη Ζαγορά

Εκδήλωση με την ορχήστρα «Ιωνία»

Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία την Παρασκευή 8/8, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζαγοράς.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του Ελληνομουσείου (Σχολείου Ρήγα) στ6η Ζαγορά, στο πλαίσιο του κύκλου θρησκευτικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο νεοσύστατος πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός», η εξαμελής ορχήστρα «Ιωνία», υπό τη δ/νση του Μουσικού κ. Νεκταρίου Δεμελή, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Τραγούδια για την Παναγιά». Θα τραγουδήσει ο μουσικολόγος, Πρωτοψάλτης και σπουδαίος ερμηνευτής Βασίλης Αγροκώστας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Ξυνογαλά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ζαγοράς, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου θα εορταστεί και στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αλυκών.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Τ.Κάρα της Αγ. Κυριακής στη Ζαγορά
Ιδιαίτερη ευλογία για την Τοπική Εκκλησία και το Πήλιο ειδικά, συνιστά η έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στη Ζαγορά.
Συγκεκριμένα, η Τιμία Κάρα της Αγίας Κυριακής, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Ζαγοράς την Παρασκευή 8/8 και θα παραμείνει, προς αγιασμό των πιστών, έως την Κυριακή 10/8.
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, επ’ ευκαιρία της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας, έχει ως εξής: Παρασκευή 8/8 7.30 μ.μ. Υποδοχή Τιμίας Κάρας, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Σάββατο 9/8 από 7-10 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, 7 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και Εσπερινός και Κυριακή 10/8 από 7.30-10.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.