ΙΣΜ: Επιδημιολογική μελέτη για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με τον καρκίνο

φωτογραφία αρχείου

Προς τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης, προσανατολίζεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, για να διαπιστώσει αν όντως στην περιοχή μας, υπάρχει πρόβλημα με τα κρούσματα καρκίνου, καθώς σχεδόν καθημερινά απασχολούν τη δημοσιότητα θάνατοι νέων ανθρώπων από την επάρατο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιο Τσάμη, στη Διοίκηση των γιατρών υπάρχει σκέψη για τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης, σε συνεργασία με άλλους υγειονομικούς και όχι μόνο φορείς, για να διαπιστωθεί αν όντως στην περιοχή μας υπάρχει πρόβλημα με αυξημένα κρούσματα εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό.

Ο κ. Τσάμης, δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με Πανεπιστημιακούς και ζήτησε να πληροφορηθεί αν έχει εκπονηθεί παρόμοια έρευνα για την περιοχή και η απάντηση ήταν αρνητικά, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει παρόμοια έρευνα.

Στις σκέψεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησία, είναι να υπάρξει συνεργασία με φορείς όπως η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (Διεύθυνσης Υγείας), Δήμος Βόλου (Ληξιαρχείο), Νοσοκομείο Βόλου και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα περιληφθούν στη μελέτη, για να υπάρχει σαφής εικόνα, μέσα από στοιχεία και επιστημονική τεκμηρίωση, αν όσα ακούγονται μέσα από συζητήσεις και υπόνοιες για αυξημένα κρούσματα καρκίνου, ισχύουν στην πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.