Καινούργια ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου

Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε τις ανάγκες διακομιδής και επείγουσας φροντίδας»

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δώδεκα νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με Ασθενοφόρα-Α’ Φάση», συνολικού προϋπολογισμού 720.000 € με ΦΠΑ. Στη Μαγνησία τα Κ.Υ. που αποκτούν νέα ασθενοφόρα είναι Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός «η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για δώδεκα (12) Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην κάλυψη των ασθενοφόρων με οδηγούς.

Το έργο αφορά στην προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για οχτώ οχήματα τύπου van με κίνηση 4×2 και 3 οχήματα τύπου van με κίνηση 4×4, πλήρως εξοπλισμένα σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τα νέα ασθενοφόρα θα διατεθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα Κέντρα Υγείας Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου.
Από τα νέα ασθενοφόρα, τα δύο (Αργαλαστής και Ζαγοράς) έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, καθώς πρόκειται για ορεινές περιοχές, όπου τον χειμώνα χιονίζει.

Αναφερόμενος στο θέμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε ότι η παραλαβή τεσσάρων ασθενοφόρων για τη Μαγνησία, θα λύσει το πρόβλημα των διακομιδών από τα Κέντρα Υγείας με ασφάλεια και ποιότητα. Όπως ανέφερε τα νέα ασθενοφόρα αποκτούν προστιθέμενη αξία για τη δημόσια υγεία της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.