Κ. Λεβέντης: «Άπραγοι οι φορείς για τη νέα γραμμή απ΄τη Γερμανία»

Αναμονή συνάντησης για τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους και επιχειρηματίες, που δεν έκαναν το παραμικρό για τη νέα αεροπορική γραμμή Condor,με έδρα το Μόναχο, που θα συνδέσει αεροπορικώς τη Γερμανία με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, με μια πτήση εβδομαδιαίως, «κατήγγειλε» ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι βρίσκεται σε αναμονή συνάντησης για να ακούσει τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ μίλησε για την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι και αναφέρθηκε στα σενάρια εξόδου από τη συνθήκη Σέγκεν και το «κλείσιμο» των συνόρων.
«Δεν υπάρχουν καλές ενδείξεις»
Μιλώντας για τη Μαγνησία, ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού φορέα τόνισε ότι αν και περίοδος που ξεκίνησαν οι κρατήσεις, δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά, αντίθετα υπάρχουν εμπόδια.
Ο κ. Λεβέντης εξήγησε ότι συνεχίζουμε τοπικά και περιφερειακά να μην είμαστε οργανωμένοι, μετακινούμαστε και ξοδεύουμε χρήματα χωρίς στόχευση. «Δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε μια έκθεση τουρισμού. Επιχειρηματίες που αντιλαμβάνονται τη δυναμική των social media και της δικτύωσης, έχουν προβεί σε δράσεις, αλλά υπάρχει θέμα της πρόσβασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ξενοδόχος χαρακτήρισε ευτυχές το γεγονός ότι στην πρόσβαση στην περιοχή θα συμβάλει φέτος η εταιρία Condor με έδρα το Μόναχο, αν και τόνισε ότι τοπικά δεν έγινε το παραμικρό από αυτοδιοίκηση, φορείς και επιχειρηματίες για τη συγκεκριμένη πτήση.
Σημειώνεται ότι για να γίνει βιώσιμη η πτήση και να μπορέσει να διατηρηθεί, πρέπει να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό με ενέργειες των φορέων, ώστε μέσα από τις κρατήσεις που θα γίνονται, να πέσει και η τιμή του εισιτηρίου.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της Γερμανικής εταιρίας (www.condor.com), μπορεί κάποιος να κλείσει εισιτήριο για το δρομολόγιο Μόναχο – Βόλος την 1η Μαΐου 2016, με τιμή 49,99 € (απλή μετάβαση).

Αναμονή για το αεροδρόμιο
Για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι αναμένει τις προσεχείς ημέρες ενημέρωση για συνάντηση, τόσο με τον υπουργό όσο και με άλλους παράγοντες, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει ανοχή για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε, «δεν άλλαξε κάτι, ούτε έχουμε αρνητικές ή θετικές εξελίξεις, αλλά αν εκπνεύσει ένα δεκαήμερο και δεν υπάρχουν νέα εκ μέρους του υπουργείου, θα βγούμε και θα το πούμε». Ο κ. Λεβέντης υπενθύμισε ότι ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα γίνει συνάντηση εντός των εβδομάδων, το ΥΠΟΜΕΔΙ θα δώσει απάντηση για τις δράσεις που θα αναλάβει σχετικά με το αεροδρόμιο.

Αβεβαιότητα στον τουριστικό κλάδο
Ο Κ. Λεβέντης έκανε λόγο για αβεβαιότητα που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο, κάτι που εκτιμά ότι οφείλεται στη μη τόλμη όσων έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να δέχονται πιέσεις από παντού.
Ο κ. Λεβέντης διερωτήθηκε πώς να σχεδιάσει το επόμενο καλοκαίρι, ένας μικρός επαγγελματίας, που είναι η πλειοψηφία στην Ελλάδα. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η δυναμική στον τουρισμό που προκύπτει από τα προβλήματα στο περιβάλλον που βρισκόμαστε, αρχίζει και εξασθενεί», ανέφερε.
Σήμερα Παρασκευή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα κάνει γενική συνέλευση στην Αθήνα, με συμμετοχή ξενοδόχων όλης της Ελλάδας και κυρίαρχο θέμα θα είναι η δυναμική στον τουρισμό. Ο ίδιος ανέφερε ότι η συζήτηση και τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τα hotspot των μεταναστών, ελπίζει να τελειώνουν σύντομα, για να μη διακινδυνεύσουμε τα οποιαδήποτε μέτρα σε βάρος της Ελλάδας.
«Τρίτη χώρα, αν βγούμε
από τη Συνθήκη Σέγκεν»
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, εάν βγούμε εκτός Συνθήκης Σέγκεν, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και η Ελλάδα θα γίνει τρίτη χώρα και όχι Ευρωπαϊκή.
Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι το μεταναστευτικό δημιουργεί πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα στην Κω που η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις. Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνει ένας οργανωμένος χώρος για να καταγράφονται και στη συνέχεια να προωθούνται στην Ελλάδα ή να επαναπροωθούνται στις χώρες τους και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται προκαλούν πανικό στους επαγγελματίες. Ο αντιπρόεδρος εκτίμησε ότι και στην Κω θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι οι εικόνες που βγαίνουν έξω και οι καθυστερήσεις, φρενάρουν το τουριστικό ρεύμα, διότι αυτή η περίοδος είναι που γίνονται οι κρατήσεις.
Εάν κλείσουν τα σύνορα, ο ξενοδόχος προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς ακόμη και για Βαλκανικές χώρες θα γίνεται χρήση διαβατηρίων και διαδικασίες που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, όπως τελωνειακός έλεγχος, με τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.