Μεγάλη ζημιά από πυρκαγιά σε αποθήκη εργοστασίου εμπορίας ελαιών

Ολοσχερώς καταστράφηκε ο αποθηκευτικός χώρο εργοστασίου εμπορίας ελαιών, από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στις 8.30 το βράδυ και είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί ποσότητα πάνω από 500 – 600 τόνους ελαιών που βρισκόταν σε μεγάλα πλαστικά βαρέλια εντός του εργοστασίου, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στον αποθηκευτικό εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, όπου υποχώρησε η σκεπή!

Περαστικοί οδηγοί είδαν τον μαύρο καπνό να βγαίνει από το εργοστάσιο (που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Βελεστίνου – Χλόης) και ειδοποίησαν στις 8.30 το βράδυ την Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση, τόσο από την υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ, όσο και από τις δυνάμεις που βρισκόταν στα ορεινά του Αλμυρού, για να αντιμετωπίσουν μεγάλη φωτιά.

Επί τόπου πήγαν 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες, που με μάσκες προσέγγισαν το χώρο, λόγω του μαύρου καπνού που ανέδιδαν τα μεγάλα πλαστικά βαρέλια που καίγονταν.
Η φωτιά σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ξέσπασε εντός του περιφραγμένου χώρου του εργοστασίου, όχι στο χώρο του εργοστασίου, αλλά σε παράπλευρο κτίριο – αποθήκη. Στην αποθήκη βρίσκονταν πάνω από 500 τόνοι ελιές σε μεγάλα πλαστικά δοχεία.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης συντονίζει ο διοικητής των Πυροσβεστική Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραχος Νίκος Μιχαλάκης, ενώ εί τόπου βρίσκονται ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζγλου και ο διοικητής της Β’ ΒΙ.ΠΕ. επιπυραγός Γιώργος Βλότζος.
Από την φωτιά δεν κινδύνεψε εργοστάσιο, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς σχεδόν η αποθήκη, που είναι μεταλλική κατασκευή και κατέρρευσε η σκεπή.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς και για το εάν ακολουθήθηκε το σχέδιο πυρασφάλειας του εργοστασίου, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Στο χώρο αναμένεται να μείνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ίσως και όλη τη νύχτα, για να σβήσει καλά η πυρκαγιά και να μην υπάρξει κίνδυνος για το εργοστάσιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.