Νοσοκομείο: Πληρώνονται εφημερίες, εξαιρέσιμα, έρχονται δύο επικουρικοί γιατροί

Το «χρώμα του χρήματος» θα δουν την ερχόμενη Τρίτη γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου, για τις εφημερίες και τα εξαιρέσιμα του τρίτου τριμήνου της χρονιάς, ενώ την Παρασκευή αναμένεται από το υπουργείο επιχορήγηση ύψους 1.350.000 € για να πληρωθούν οι προμηθευτές. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία για πρόσληψη του Νοσοκομείο Βόλου των επικουρικών γιατρών με εκτίμηση για αρχικά δύο (έναν παιδίατρο και έναν ογκολόγο – παθολόγο), από τους δέκα που είχε ζητήσει το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη 13Οκτωβρίου, θα καταβληθεί η επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας προς το «Αχιλλοπούλειο» για την πληρωμή των εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, καθώς και για τις εφημερίες των γιατρών.

Στο προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου, θα καταβληθεί ποσό 100.000 € που αφορά τα εξαιρέσιμα (Σαββατοκύριακα και αργίες) για τους μήνες Ιούλιο ως Σεπτέμβριο.
Επίσης θα καταβληθεί ποσό 500.000 ε για την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών (την ερχόμενη Τρίτη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και στις 27 Οκτωβρίου, για τον μήνα Σεπτέμβριο), λόγω της διαδικασίας που απαιτείται. Για την έγκαιρη πληρωμή γιατρών και προσωπικού του Νοσοκομείου έγινε προεργασία των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν άμεσα μόλις σταλούν από το υπουργείο.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Υγείας, παρουσία διοικητών Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Χαράλαμπος Μπαλής, ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου τους ενημέρωσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αποπληρωμής των προμηθευτών των Νοσοκομείων. Και αυτό διότι μεθαύριο Παρασκευή, του υπουργείο θα στείλει στα Νοσοκομεία επιχορήγηση για το σκοπό αυτό, που για την περίπτωση του Βόλου, ανέρχεται σε 1.350.000 € για αποπληρωμή των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε προμηθευτές, όπως υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών.

Έρχονται δύο επικουρικοί
Από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης των επικουρικών γιατρών, που είχε ζητήσει το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα, για τη στελέχωσή του.
Στο αίτημα που υπέβαλε το «Αχιλλοπούλειο» ζητά 10 επικουρικούς γιατρούς, αλλά σε πρώτη φάση έγινε γνωστό ότι θα ενισχυθεί με έναν παιδίατρο και έναν ογκολόγο – παθολόγο, για 12μήνες, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.