Στο «στόχαστρο» επενδυτών το Ν. Πήλιο

Η ανέγερση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, κύριος στόχος ξένων επιχειρηματιών

Παραμένει και… αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον Αλατά

Στο «στόχαστρο» επενδυτών βρίσκεται για μία ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Νότιο Πήλιο, που κατά γενική ομολογία, παρέχει πλούτο φυσικής ομορφιάς τόσο σε παραθαλάσσιο όσο και σε ημιορεινό και ορεινό επίπεδο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr, ομάδα ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ομογενείς προερχόμενοι από τη Μαγνησία, έχουν «βολιδοσκοπήσει» το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένα σημεία του Νοτίου Πηλίου, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αξιοποίησης.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν έχουν επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στους θεσμικούς φορείς, όπως η δημοτική αρχή, όμως, μέσω τοπικών κύκλων, φρόντισαν να πληροφορηθούν και να έρθουν σε επικοινωνία ήδη, με οικονομικούς παράγοντες, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και μηχανικούς, προκειμένου να γνωρίσουν επακριβώς και το καθεστώς οικοδόμησης.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων που έγιναν προ ολίγων μηνών, μπήκε και το νησάκι του Αλατά, για το οποίο ωστόσο πληροφορήθηκαν ότι Κύπριοι επιχειρηματίες, περιμένουν ήδη στην … ουρά για αρκετά χρόνια, λόγω ενστάσεων και αντιδράσεων κυρίως οικολογικών οργανώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πρώτη προτεραιότητα των νέων επενδυτών, οι οποίοι δεν θέλουν ακόμη να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, είναι κυρίως, η ευρύτερη περιοχή της Μηλίνας, του Πλατανιά και του Λαύκου.

Το νησάκι του Αλατά

Στο μεταξύ, το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου, παραμένει θετική στην επένδυση στον Αλατά, επιβεβαίωσε πριν λίγα 24ωρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, ο δήμαρχος Ν. Φορτούνας, ενώ τα μέλη, δεσμεύτηκαν να είναι ενεργά στο πλευρό του Δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα.
Ειδικά κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, όλοι συμφώνησαν πως κάθε μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Πηλίου, θα είναι αφορμή οικονομικής ανάπτυξης για πολλούς κλάδους.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, είχε γίνει γνωστή απόφαση του ΣτΕ με την οποία δεν εγκρίνονταν η περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία τουριστικού συγκροτήματος στο νησί «Αλατάς», καθώς όπως αναφέρονταν στην απόφαση, «η συγκεκριμένη αξιοποίηση δεν καλύπτεται από υπερκείμενο τομεακό σχεδιασμό». Σε δηλώσεις του μετά ωστόσο την απόφαση, ο κ. Φορτούνας είχε δηλώσει ότι οι επενδυτές θα προσέφευγαν και στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εμφανιζόμενοι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν κρίθηκαν όλα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον «Αλατά», αλλά οι επενδυτές επιμένουν και δηλώνουν αισιόδοξοι για την θετική έκβαση της υπόθεσής τους.

Ηλίας Κουτσερής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.