Το ζήτημα της επιλεξιμότητας βοσκοτόπων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όπως και τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης από τη Δωροθέα Κολυνδρίνη

Στο πρόβλημα της αλλαγής επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και στα χρήματα που χάνονται τοπικά, αναφέρεται με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που σημειώνει ότι στη Μαγνησία το μεγάλο πρόβλημα των κτηνοτρόφων, επεκτείνεται και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους του Νομού και κυρίως στις μεταποιητικές μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, που στην περιοχή είναι αρκετές και έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο διασφάλισης της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής μας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24-10-2014, τόσο οι εκπρόσωποι των δήμων όσο και οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι για ακόμη μία χρονιά βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα που τους ζημιώνει οικονομικά και έθεσαν προβληματισμούς για την διαδικασία που προτείνατε να ακολουθηθεί.

«Οι επιπτώσεις από την μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων, οι οποίοι σημειωτέον ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν από τους κτηνοτρόφους της χώρας μας είναι μεγάλες, καθώς αφορούν σημαντικό αριθμό κοινοτικών ενισχύσεων. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, παραμένουν σε εκκρεμότητα πληρωμές εξισωτικής για τα έτη 2013 και 2014, για τα οποία οι επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, μετά τη μείωση που έγινε, δεν επαρκούν για να διανεμηθούν», τονίζει η αντιπεριφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.