«Φρενάρει» μέχρι το καλοκαίρι η επένδυση αγροτικών προϊόντων στη Μαγνησία

Αναστολή μηνών ζήτησαν οι εταιρίες λόγω οικονομικού περιβάλλοντος

Αναστέλλεται για διάστημα μερικών μηνών η επένδυση που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, προ διμήνου, καθώς τρεις εταιρίες με τις οποίες πρόκειται να συμπράξει, για την κατασκευή μεγάλης μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι, λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος και της αβεβαιότητας που υπάρχει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος, δήλωσε ότι προ διμήνου είχε ενημερώσει ότι πρόκειται να γίνει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, περίπου 10 εκ. €, μετά από συμφωνία με εταιρίες που ασχολούνται με τα αγροτικά προϊόντα, που μπορούν να τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων.

«Θεωρώ πολύ σημαντική την προώθηση των αγροτικών προϊόντων από τις εταιρίες αυτές και γι’ αυτό έκρινα ότι έπρεπε να υπάρξει συνεργασία», τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, που πρόσθεσε ότι προ 10ημέρου, οι εταιρίες αυτές τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να ανασταλεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα η απόφαση, που σχεδόν ήταν συμφωνία, διότι το οικονομικό τοπίο δεν είναι το κατάλληλο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα οικονομικά της χώρας μας είναι άσχημη.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι οι τρεις εταιρίες με τις οποίες έγιναν συζητήσεις ζήτησαν αναστολή μέχρι το καλοκαίρι. Όπως ανέφερε «κατόπιν τούτου, αναστέλλεται η επένδυση για ένα μικρό χρονικό διάστημα 4-5 μηνών, για να δούμε πως θα πάμε».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βόλου, εξήγησε ότι οι τρεις εταιρίες με τις οποίες πρόκειται να συμπράξει ο Α.Σ., είναι αυτές που θα απορροφούν τα παραγόμενα στη Μαγνησία και στο Θεσσαλικό χώρο αγροτικά προϊόντα, όπως όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές), κρεμμύδια, σκόρδα, τσάι, ρίγανη και για βότανα Πηλίου. Ειδικά για τα τελευταία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα συγκεκριμένα βότανα έχουν Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή φήμη.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η συμφωνία, που τελικά λαμβάνει παράταση, προβλέπει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου να κατέχει το 51% της επένδυσης και το υπόλοιπο ποσοστό να μοιραστούν οι άλλες εταιρίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.