Ανάκληση των 22 διαθεσιμοτήτων στο Π.Θ. ζητά η πρυτανική αρχή

Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων 22 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητά η Πρυτανική Αρχή, καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις και πρόκειται για υπαλλήλους που βρίσκονται σε ομηρία από τον Αύγουστο του 2013, ενώ στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευτούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τις διαθεσιμότητες.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, από τον πρύτανη και εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων, όταν ανακοινωθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τις διαθεσιμότητες, εκτιμάται ότι έξι διοικητικοί υπάλληλοι θα απολυθούν και τρεις ακόμη θα μετακινηθούν προς άλλα ΑΕΙ (ένας στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας και δύο στο Καποδιστριακό). Και όλα αυτά τη στιγμή που μελέτη του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει ότι απαιτούνται 400 διοικητικοί υπάλληλοι για το Π.Θ., που σήμερα λειτουργεί με 250 υπαλλήλους.

Ο πρύτανης του Π.Θ. Γιώργος Πετράκος, μετέφερε την άποψη της Συνόδου των Πρυτάνεων, που καλεί τους υπουργούς να ανακαλέσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση και να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους, καθώς υπάρχει έλλειμμα υπαλλήλων στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ο πρύτανης εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι οι πρυτανικές αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι 22 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν. Όπως ανέφερε, το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς αρχές Ιανουαρίου αναμένεται η έκδοση των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ για τις κινητικότητες, ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα των υπαλλήλων, σε συνδυασμό με τον μειωμένο προϋπολογισμό, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.

Στο κατακόρυφο η αγωνία
Η αγωνία των σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, κορυφώνεται, εν μέσω των γιορτών και ζητούν να αποσυρθούν οι διαθεσιμότητες, τουλάχιστον μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο γεγονός ότι οι 22 υπάλληλοι βρίσκονται σε ομηρία για πάνω από 12 μήνες, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Π.Θ. Έμυ Αβραμίδου, που ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε «μια στοιχειωδώς τίμια πράξη», αποσύροντας τις διαθεσιμότητες. Σημείωσε δε ότι υπάρχει εκδικητική διάθεση της κυβέρνησης που αναζητά 2.500 απολύσεις, που δεν μπορεί να βρει και έβαλε στο «στόχαστρο» την Παιδεία.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Σπύρος Τσαλαπάτας, επισήμανε ότι, με βάση τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο, ο αριθμός των υπαλλήλων του Π.Θ. θα έπρεπε να είναι τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερος, για να ανταποκρίνεται στην αναλογία υπαλλήλων – φοιτητών. Επίσης, τόνισε ότι από τους σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους (που προβλέπεται να λαμβάνουν 75% του μισθού και να μην εργάζονται), πολλοί πήγαιναν στη δουλειά τους και μάλιστα κάποιοι χωρίς να πληρώνονται, ενώ άλλοι προτίμησαν να αποκρύψουν τα προσόντα τους, για να απασχοληθούν σε άλλες χαμηλότερες θέσεις, προκειμένου να μη μείνουν άνεργοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.