Αναπτυξιακά μέτρα θα διεκδικήσει για τη Μαγνησία το Εργατικό Κέντρο

Στόχος η ενίσχυση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας

Τον διοικητικό απολογισμό για το 2014 και το πλαίσιο δράσης στο οποίο θα κινηθεί η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, έκανε ο πρόεδρος Θανάσης Παπαδημόπουλος, στη διάρκεια της απολογιστικής συνεδρίασης της Διοίκησης, σήμερα το απόγευμα.

Κάνοντας τον απολογισμό, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας (26,5%), στα ζητήματα της μαύρης εργασίας, αλλά και στη νίκη μετά από απεργία των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ, όπως και σε άλλες παρεμβάσεις και δράσεις του ΕΚΒ. Ο κ. Παπαδημόπουλος κάλεσε τα μέλη της Διοίκησης να μη βλέπουν τα Συνδικάτα ως προέκταση των πολιτικών κομμάτων επισημαίνοντας ότι «όσοι επιχειρούν να διαχωρίσουν την έννοια του αγώνα και να τη «χρωματίσουν», κατά περίσταση, κάνουν ζημιά στην εργατική πάλη, αποδυναμώνουν τα όπλα των εργαζόμενων, παίζουν το παιχνίδι των ταξικών και οικονομικών εχθρών τους».

Το νέο πλαίσιο
Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο δράσης, ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι αιχμή του δόρατος του νέου Πλαισίου Δράσης, θα αποτελέσει η συνέχιση της προσπάθειας, για να υπαχθεί ξανά ο Νομός Μαγνησίας στα πλάνα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, διεκδικεί άμεσα και αποτελεσματικά αναπτυξιακά μέτρα, για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, αλλά και γενναία κοινωνικά μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης των ανέργων, δηλαδή με προτεραιότητα στους ανθρώπους έναντι των αγορών, να τεθεί φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην πλήρη απαξίωση των Κλαδικών συμβάσεων, στην κατάργηση του Κράτους Πρόνοιας και στην δραματική υποβάθμιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε θεσμού εργατικής και κοινωνικής προστασίας.

Το Ε.Κ. Βόλου αρνείται να αποδεχθεί τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της, γι’ αυτό και θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα του στην περιοχή μας για να μπει στην πράξη, φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.
Ο κ. Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι το ΕΚΒ, από κοινού με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να ακυρωθούν αυτά τα καταφανώς παράνομα και αυθαίρετα νομοθετικά τερατουργήματα.
Τέλος, το ΕΚΒ διεκδικεί αποκατάσταση της θεσμικής προστασίας/υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ, για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ, την αποκατάσταση των σταθερών εργασιακών σχέσεων, με κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ, καθώς και άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.