Αύξηση κοσμητικών επεμβάσεων στα γυναικεία γεννητικά όργανα!

Σύμφωνα με εισηγήσεις στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογίας, που διεξάγεται στο Βόλο

Το παρακολουθούν πάνω από 1.000 σύνεδροι και συμμετέχουν περισσότεροι από 150 Έλληνες και ξένοι ομιλητές

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ) πραγματοποιεί το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Μητροπόλεως Θεσσαλίας του Βόλου από τις χθες 28 έως τις 31 Μαΐου 2015. Το Συνέδριο απευθύνεται σε Μαιευτήρες – Γυναικολόγους, Μαίες – Μαιευτές, Αναισθησιολόγους, Παιδιάτρους, Ενδοκρινολόγους, φοιτητές ιατρικής και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την υγεία της γυναίκας.
«Ο ιατρικός τουρισμός θα συζητηθεί κατά στη διάρκεια του συνεδρίου» τόνισε ο Καθηγητής κ. Β. Ταρλατζής που επισήμανε ότι ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αποτελεί «αιχμή του δόρατος» για τον ιατρικό τουρισμό και πάρα πολλά ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας έρχονται στην Ελλάδα, τόσο από γειτονικές χώρες, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική.

Αναφορά θα γίνει στο συνέδριο και στο σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών, τόνισε ο Καθηγητής κ. Ι. Μεσσήνης, που είναι μια συχνή επιπλοκή σε γυναίκες που ακολουθούν πρωτόκολλα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μάλιστα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κύκλων διέγερσης ωοθηκών, όλο και περισσότερες περιπτώσεις θα παρουσιάζονται στην καθημερινή κλινική πράξη και επιβάλλεται κάθε Μαιευτήρας – Γυναικολόγος να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα τέτοια περιστατικά.
Σε ότι αφορά τις γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο σε αναπαραγωγική ηλικία ο Καθηγητής κ. Ι. Μεσσήνης σχολίασε την κατάψυξη ωαρίων, η οποία αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική λύση για αυτές τις γυναίκες προκειμένου να διατηρήσουν μελλοντικά την αναπαραγωγική τους ικανότητα.
Ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου και αποτελεί μια τελευταία εξέλιξη, βασιζόμενη στην πρόοδο της μοριακής Ιατρικής, ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ν. Βραχνής.

«Λίφτινγκ στα γεννητικά όργανα! »

Ένα ακόμη ξεχωριστό θέμα που θα αναπτυχθεί στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας είναι η σημαντική αύξηση των κοσμητικών επεμβάσεων στα εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια σημείωσε ο Καθηγητής κ. Β. Ταρλατζής. Η αντίληψη των γυναικών για τη «φυσιολογική» και «ιδανική» ανατομία των έξω γεννητικών οργάνων έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επηρεάζεται σημαντικά από τις πολλαπλές πηγές άντλησης πληροφοριών και εικόνων και κυρίως το διαδίκτυο.

Πριν από κάθε επέμβαση επιβάλλεται λοιπόν μια διεξοδική συζήτηση με κάθε γυναίκα, προκειμένου να γίνει κατανοητή τόσο η επέμβαση όσο και το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Επιπλέον είναι σημαντικό όλοι οι Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι να παρέχουν απλές, πρακτικές και κατανοητές συμβουλές σε όλες τις γυναίκες για την αντιμετώπιση τυχόν σεξουαλικών ενοχλήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πολλές επεμβάσεις που δεν είναι αναγκαίες και τείνουν να γίνουν μια νέα μόδα στην εποχή μας.
Στο συνέδριο αυτό θα αναπτυχθεί και το θέμα του υπερηχογραφήματος στη διάρκεια του τοκετού. Όπως σημείωσε ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ν. Βραχνής το υπερηχογράφημα θα πρέπει να αποτελεί πλέον ένα διαγνωστικό εργαλείο στη διάρκεια του τοκετού για κάθε σύγχρονο Μαιευτήρα. Με τη διενέργεια υπερηχογραφήματος είναι δυνατό να παρακολουθείται η πρόοδος του τοκετού με ανώδυνο, εύκολο και αντικειμενικό τρόπο.
Ένα ακόμη σημαντικό θέμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής που αναπτύσσεται στο συνέδριο είναι η προσπάθεια κολπικού τοκετού μετά από Καισαρική τομή (TOLAC), συνέχισε ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ν. Βραχνής.

Η Καισαρική τομή δεν αποτελεί μονόδρομο σε επόμενες κυήσεις για όσες γυναίκες έχουν γεννήσει ήδη μια φορά με Καισαρική τομή. Υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει προσπάθεια κολπικού τοκετού σε περιπτώσεις προηγηθείσας Καισαρικής τομής.
Τα παραπάνω θέματα είναι μια ελάχιστη επιλογή από το επιστημονικό πρόγραμμα του 13ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μαιευτικής – Γυναικολογίας, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι. Επίσης στο συνέδριο συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι περισσότεροι από 150 Έλληνες ομιλητές καθώς και δεκαπέντε ομιλητές από το εξωτερικό. Επιπλέον θα συμμετάσχουν πολλοί νέοι μαιευτήρες γυναικολόγοι με περισσότερες από 300 ανακοινώσεις σε όλα τα πεδία της Μαιευτικής – Γυναικολογίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.