Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών έτους 2014

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ανακοινώνει και υπενθυμίζει στους Αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, την υποχρέωσή τους για την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών (άρθρο 8 του Καν.(ΕΚ) 436 / 09).

Η Δήλωση Συγκομιδής υποβάλλεται πλέον με ευθύνη του αμπελουργού μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ¨Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων¨ της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Προθεσμία υποβολής από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου.
Υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι Αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα (1) στρέμμα αμπέλι.

Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους, εφόσον όμως καταθέτουν ¨Δήλωση παραγωγής¨.
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κλπ) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.
Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), μέτρα της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.