Δημοπρατήθηκε η γεώτρηση στο Στεφανοβίκειο

Νέα δεξαμενή στο Βελεστίνο, έργα ύδρευσης σε Κανάλια και Κερασιά

Τέσσερα επιπλέον έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την επαρκή και ποιοτική υδροδότηση δημοτικών διαμερισμάτων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ολοκληρώθηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι ενέργειες επικεντρώνονται στις περιοχές του Βελεστίνου, του Στεφανοβικείου, της Κερασιάς και των Καναλίων και σχετίζονται με υποδομές, όπως δεξαμενές, γεωτρήσεις, δίκτυα, που αναβαθμίζουν την παροχή πόσιμου και ποιοτικού νερού στους κατά τόπους πληθυσμούς.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «με ενέργειες και πόρους είτε ίδιους, είτε ευρωπαϊκούς καταφέραμε και εξασφαλίζουμε ποιοτικό και επαρκές πόσιμο νερό σε ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έργα που θα πρέπει να τύχουν της απόλυτης φροντίδας και στήριξης, ώστε να μην ζημιωθεί στο μέλλον το κοινωνικό σύνολο».
Πιο αναλυτικά, στην περιοχή του Βελεστίνου συνδέθηκε με το δίκτυο ύδρευσης η καινούργια δεξαμενή η οποία είχε κατασκευαστεί εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν ανενεργή. Τελικά κατόπιν ενεργειών της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου η δεξαμενή θα μπορεί να λειτουργεί και να διασφαλίζει την καλή ποιότητα του νερού καθώς η υποδομή της είναι καλύτερη από την υπάρχουσα.
Στο ζήτημα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου, αναδείχθηκε ανάδοχος-εργολάβος για την κατασκευή της υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή Σαριγκιόλ και άμεσα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ παράλληλα και ο αγωγός που θα μεταφέρει το νερό στο Στεφανοβίκειο, έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, περαιώθηκαν οι εργασίες στο εσωτερικό δίκτυο του Στεφανοβικείου, έτσι ώστε να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία του νερού.
Στα Κανάλια ο Δήμος πέτυχε την έγκριση της αδειοδότησης της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση “Παλιάμπελα” που είχε κατασκευαστεί στην περιοχή εδώ και χρόνια χωρίς να μπορεί να λειτουργεί. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Τέλος στην Κερασιά που διαθέτει εύρος σε πηγαία νερά, η Δημοτική Αρχή αποκατέστησε ζημιές που υπήρχαν στο δίκτυο ύδρευσης και πλέον μετά από αρκετά χρόνια το δημοτικό διαμέρισμα μπορεί να αξιοποιεί εξ ολοκλήρου τα πηγαία νερά δίνοντας διαφορετική ποιότητα στο πόσιμο νερό της περιοχής.
Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΥΑΡΦ και μέσα από την αξιοποίηση τόσο πόρων του Δήμου, όσο και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.