Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου: Απορρίφθηκαν αιτήσεις διαγραφής τελών παρεπιδημούντων

Για μια σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούσαν κυρίως τη λήψη απόφασης για αντικαταστάσεις μελών σε επιτροπές και σε Διοικητικά Συμβούλια, συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο στη Ζαγορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς –Μουρεσίου.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν συγκεκριμένα, η εκ νέου λήψη απόφασης για την αντικατάσταση αιρετών μελών στις προβλεπόμενες επιτροπές για το έτος 2014. Επί του θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για την αντικατάσταση των αιρετών μελών , ενώ έγινε ορισμός μελών στο Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ., αλλά και στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου .
Ορισμός και αλλαγές, έγιναν και σε άλλες επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος , τις Σχολικές Επιτροπές κ.λ.π.

Στο συμβούλιο είχαν έρθει προς συζήτηση και θέματα διαγραφής τελών παρεπιδημούντων ετών 2004-2008, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα επί της εισηγήσεως του Δημάρχου, την απόρριψη των αιτήσεων. Το συμβούλιο αποφάσισε επίσης για άδειες λειτουργίας καταστημάτων, ενώ κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων για την αποτροπή εισόδου στις παιδικές χαρές αρμοδιότητας του Δήμου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την πραγματοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και την έγκριση μελέτης : «Αναθεώρηση – Τροποποίηση Υποσταδίου Β2 του Σχεδίου Χωροταξικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δ.Ε. Μουρεσίου». Επίσης, την έγκριση παράτασης προθεσμίας «Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια αναθεώρησης – τροποποίησης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Μουρεσίου», της μελέτης «Σήμανση Αξιοθέατων και μνημείων». Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της ανωτέρω μελέτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.