Εγκαίνια του Μουσείου Ηλία Λεφούση στην Κερασιά

Τα εγκαίνια του Μουσείου Ηλία Λεφούση θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στις 8.15 το βράδυ στην Κερασιά η οποία αποκτά πλέον έναν οργανωμένο χώρο ενθύμησης του σπουδαίου αυτού πνευματικού ανθρώπου.
Το Μουσείο θα στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιβλία του πεζογράφου και λογοτέχνη Ηλία Λεφούση, καθώς και άλλο υλικό από την πλούσια πνευματική του δραστηριότητα.

Η Δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κερασιάς, αλλά και την οικογένεια του Ηλία Λεφούση προχώρησαν στη δημιουργία του Μουσείου που μεταξύ άλλων θα αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ο Ηλίας Λεφούσης υπήρξε σημαντικός συγγραφέας και πεζογράφος της νεότερης γενεάς της νεοελληνικής πεζογραφίας.

Γεννήθηκε στην Κερασιά του νομού Μαγνησίας το 1926. Έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην πόλη του Βόλου. Το έργο του Ασημίνα Λαΐου επανεκδόθηκε τρεις φορές και είχε λάβει το Β΄ Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία Μυθιστόρημα το 1985. Το έργο γυρίστηκε το 1989 από τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρά σε τηλεοπτική σειρά δεκατριών επεισοδίων με τον ομώνυμο τίτλο και με παραγωγή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Το ίδιο χρόνο, το έργο μεταφράστηκε στα βουλγαρικά από την Αιμιλία Σκαρλάτοβα και στα αγγλικά τον Ελληνοαμερικανό Θωμά Κουφοδήμο (Thomas Kofodimos). Απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.