Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 30ού Δ.Σ. Βόλου

???????????????????????????????

«Πριν μερικούς μήνες στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, αναπτύσσοντας το θέμα της υγιεινής διατροφής και των καθημερινών κακών συνηθειών, ως προς τη διατροφή των παιδιών, αντλήσαμε θετική διάθεση κι έμπνευση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του 30ου Δ.Σ. Βόλου, προκύπτοντας:

ΧΑΚΕΡ
Έχω βρει το μυστικό
για ν’ αντέξω το σχολειό.
Είναι γλυκό και στρογγυλό
και όταν το γεύομαι παραμιλώ.

Ένα ευχαριστώ χρωστώ
στον Παπαδόπουλο για το δώρο του αυτό.
Είτε με το μπισκότο το γεμιστό
είτε με το ΚΑΠΡΙΣ το ευωδιαστό
κι απ’ όλα πιο ξεχωριστό
το ΚΡΙΜ ΚΡΑΚΕΡ το μοναδικό
για το οποίο χάκερ θα γενώ.
Το συγκεκριμένο ποίημα στάλθηκε στην εταιρεία , την οποία με τον τρόπο αυτό θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την ποιότητα των προϊόντων της. Η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μας απάντησε άμεσα και μας προσκάλεσε να είμαστε το πρώτο σχολείο που θα επισκεφθεί το ολοκληρωμένο βιωματικό – διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που από φέτος θα υλοποιούνταν στο εργοστάσιο του Βόλου. .
Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αψηφώντας τον βροχερό καιρό και τα τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήσαμε τη γλυκιά μας επίσκεψη στο Εργοστάσιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ξεκινήσαμε το πρωί με το λεωφορείο μαθητές και εκπαιδευτικοί συνοδοί για να ταξιδέψουμε στη γλυκιά γεύση των προϊόντων σας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Εργοστασίου όπου έμαθαν για την ιστορία, την παραγωγή και γενικά το ταξίδι της σοκολάτας ως τις μέρες μας. Γεύτηκαν τη σοκολάτα, φωτογραφήθηκαν και πέρασαν ένα όμορφο και γλυκό πρωινό. Πρέπει να τονιστεί, ότι το [πρόγραμμα ξενάγησης αξιοποιεί τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές λειτουργώντας ως χώρος με εκπαιδευτικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το οποίο δημιουργείται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες κατασκευές στο εξωτερικό. Χορηγός της δράσης που ξεκινάει στο Βόλο είναι η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, της οποίας πρέπει να υπογραμμίσουμε τη συμβολή της στην επιτυχία, όπου προσφέρει πέρα από την εκπαιδευτική τέρψη και τα ποιοτικά προϊόντα της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο – εργαστήριο μπισκότου. Ρεσεψιόν – υποδοχή
Στη ρεσεψιόν του Εργοστασίου, γίνεται η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών. Από εκεί προσφέρεται όλο το πληροφοριακό και έντυπο υλικό που θα χρειαστούν όσοι θα ξεκινήσουν το φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο. Στον χώρο αναμονής παρουσιάζεται ακόμη η έκθεση της μεγάλης ιστορίας της Εταιρείας, με πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.

Εκπαιδευτικός χώρος– Αίθουσα προβολών Ακολουθεί η επίσκεψη στον Εκπαιδευτικό Χώρο, όπου λειτουργεί ειδική αίθουσα προβολών. Εκεί δημιουργείται μια μοναδική ατμόσφαιρα με την ιδιαίτερη απεικόνιση και παρουσίαση της ιστορίας του μπισκότου . όπου μάθαμε για την ιστορία, την παραγωγή και γενικά το ταξίδι του , ως τις μέρες μας. Γεύτηκαν τη μοναδική γεύση του CAPRICE , φωτογραφήθηκαν και πέρασαν ένα όμορφο και γλυκό πρωινό. Ο χώρος προσφέρεται για τις στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναμονής των επισκεπτών καθώς είναι χρήσιμος και λειτουργικός. Προσφέρεται έντυπο υλικό (βιβλία, παραμύθια, εκδόσεις συνταγών, περιοδικά, εφημερίδες, κλπ.) κι ενημέρωση με αποκλειστική θεματολογία σχετική με τη μπισκότο, τα γλυκά, την υγιεινή διατροφή και γενικά τη ζαχαροπλαστική…

Οι επισκέπτες εδώ αγγίζουν το όνειρό τους! Γνωρίσαμε το χώρο παραγωγής κι ακολουθεί η ξενάγηση. Η συμμετοχή προϋποθέτει να φοράμε σκουφάκια, γάντια, ποδιές και ερχόμαστε σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό πάνω σε μεγάλους πάγκους, όπου η μαγεία συναντάει τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής .Εκεί ολοκληρώνεται η ξενάγηση ,όπου μικροί μεγάλοι θα δημιουργήσουν και στη συνέχεια θα φιλοτεχνή-σουν μπισκότα τους. Η ώρα περνάει κι η επίσκεψή μας φτάνει στο τέλος , οι ευγενικοί οικοδεσπότες μας μας αποχαιρετούν προσφέροντάς μας αναμνηστικά δώρα!
Η χαρά μας απερίγραπτη, αφού ήμασταν το πρώτο σχολείο που είχε την τιμή να επι-σκεφθεί και να ξεναγηθεί στους χώρους του Εργοστασίου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και να παρακολουθήσει το τόσο ενδιαφέρον πρό-γραμμα. Στους υπεύθυνους του εγχειρήματος θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά και να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν την παραγωγική τους δράση στην περιοχή μας χάρη στην οποία περισσότεροι από 130 συμπατριώτες μας εξασφαλίζουν απασχό-ληση κι ο Βόλος γίνεται γνωστός σε όλο τον κόσμο με τα περίφημα CAPRICE. Ο αποχαιρετισμός είναι κι ελπίδα ότι τέτοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν στο μέλλον, βρίσκοντας μιμητές κι εμείς θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε το φιλόξενο εργοστάσιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μέχρι τότε τους αφιερώνουμε το παρακάτω:

ΤΑΞΙΔΙ
Ταξίδι στο χώρο του ονείρου
με χορηγό τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Γεύση κι υγιεινή διατροφή
χαρίζει σε όλα τα παιδιά
με μπισκότα κι αρτοσκευάσματα πολλά
ένα εργοστάσιο μοναδικό
καθαρά Ελληνικό
που το βρίσκεις πια παντού
του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.