«Εντατικοποίηση ελέγχων σε βαρέα οχήματα»

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας

Συνεχείς έλεγχοι σε φορτηγά και λεωφορεία πραγματοποιούνται στο νομό από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας.

«Η λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου είναι απολύτως αναγκαία και τη στηρίζουμε συμβάλλοντας έτσι στην οδική ασφάλεια, στην πρόληψη των ατυχημάτων και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μεταφορών & Επικοινωνιών – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αργύριος Κοπάνας, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών του νομού κ. Γεώργιο Κανάτα για το θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων των Κλιμακίων αυτών, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλλοδαπά οχήματα που κυκλοφορούν στο νομό.

Τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου αποτελούνται από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών του νομού, της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας και είναι αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας και των εκπομπών καυσαερίων των οχημάτων, ελληνικών και αλλοδαπών, που κυκλοφορούν στη χώρα, τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας μεταφοράς με αυτά, καθώς και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

«Από τον Μάρτιο μήνα έως σήμερα, έχουν ελεγχθεί πάνω από 100 ελληνικά φορτηγά οχήματα και λεωφορεία και 30 αλλοδαπά και επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 15 από αυτά» σημείωσε ο κ. Κοπάνας, «για παραβάσεις που σχετίζονται με την ασφαλή κυκλοφορία του οχήματος και τη νομιμότητα της διενεργούμενης μεταφοράς (π.χ. ασφαλής φόρτωση, κατάσταση ελαστικών, ταχογράφος, Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, Κάρτα Καυσαερίων κ.λ.π)».

«Η αναβάθμιση των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχων τόσο από πλευράς στελέχωσής τους, με συνεχή επιμόρφωσή τους από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, όσο και από πλευράς εφοδιασμού τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι στόχοι που επεξεργαζόμαστε με τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών» σημείωσε ο κ. Κοπάνας τονίζοντας ότι «τα περισσότερα φορτηγά και λεωφορεία που τίθενται για κυκλοφορία στη χώρα μας είναι ήδη μεταχειρισμένα, ηλικίας πάνω από δέκα ετών και έχουν εξαντλήσει την «ωφέλιμη ζωή» τους για τους μεταφορείς στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα οποία συνήθως προέρχονται».

«Η εντατικοποίηση των Ελέγχων από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου είναι προτεραιότητά μας, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία και του Δημόσιου Κ.Τ.Ε.Ο. της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών του νομού μας, ώστε με τις ενέργειές μας αυτές να συμβάλλουμε στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων που δυστυχώς μας έχουν καταστήσει ως χώρα «πρωταθλήτρια» στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ε.Ε», σημείωσε τέλος ο κ. Κοπάνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.