Ερώτηση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τον διορισμό καθηγητών

Της Φυσικής Αγωγής 24μήνου με ΑΣΕΠ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Λοβέρδο, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τον διορισμό καθηγητών Φυσικής Αγωγής 24μήνου με ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή της:

«Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα διορισμών (Ν.3848/2010) μία κατηγορία εκπαιδευτικών που δικαιούνται κατά προτεραιότητα διορισμό είναι όσοι πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και έχουν τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσίας (24μήνου με ΑΣΕΠ). Όμως οι διάφορες ανακοινώσεις του υπουργείου περί επικείμενου νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους εναπομείναντες προς διορισμό. Αυτό συμβαίνει διότι, παρ’όλο που με το Ν. 3687/2008, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί αναμένουν το διορισμό τους από το Σεπτέμβριο του 2010, εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα σχετικό. Μάλιστα με το άρθρο 9, παρ. 9 του Ν.3848/2010 έμεινε εκτός διορισμών το μεγαλύτερο ποσοστό καθηγητών Φυσικής Αγωγής 24μήνου με ΑΣΕΠ.

Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι ως άνω εκπαιδευτικοί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ενώ παράλληλα αναγκάστηκαν για μεγάλο διάστημα να εργαστούν μακριά από τις οικογένειές τους προκειμένου να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη προϋπηρεσία. Δεδομένου ότι τα κενά στη Φυσική Αγωγή είναι πολλά και μάλιστα το ίδιο το υπουργείο προβλέπει ότι θα αυξηθούν άμεσα λόγω εσπευσμένων συνταξιοδοτήσεων, ερωτάσθε:
Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στο δίκαιο και επιβεβλημένο διορισμό των ως άνω καθηγητών πριν τη διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.