Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την κατάργηση της ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας – Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπολους, αναφορικά με την κατάργηση των ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών (μεταξύ των οποίων και του Βόλου), επισημαίνοντας ότι η μη πρόβλεψη παράλληλης δημιουργίας δημόσιων Ι.Ε.Κ. δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση βοηθών νοσηλευτών και η παροχή επαγγελματικής κατάρτισης παραδίδεται ουσιαστικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την κατάργηση των ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στα άλλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας χωρίς να προβλέπεται ταυτόχρονα η ίδρυση ΙΕΚ δημόσιου χαρακτήρα, αποψιλώνονται οι Περιφέρειες, δεν δίνεται η δυνατότητα για δημόσια παροχή εκπαίδευσης σε μια τόσο δυσμενή οικονομική συγκυρία για την χώρα, ενώ το κενό επαγγελματικής κατάρτισης βοηθών νοσηλευτών καλείται να καλύψει η ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίσης τονίζει ότι η ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί με επιτυχία από το 1978, προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών του Νομού και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, διαθέτοντας πλήρη εξοπλισμό και ελάχιστο μόνιμο προσωπικό που επιπλέον συνεπικουρείται εθελοντικά στο διδακτικό του έργο από ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής ρωτά τους δύο υπουργούς με ποιον τρόπο θα καλυφθεί το κενό στην κάλυψη των αναγκών του Νομού Μαγνησίας σε νοσηλευτικό προσωπικό, που θα δημιουργηθεί από την κατάργηση της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ποιος σχεδιασμός για την δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση στον Τομέα της Υγείας προβλέπεται μετά την κατάργηση της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών Βόλου και των ΕΠΑ.Σ. των υπόλοιπων περιφερειακών νοσοκομείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.