Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στηρίζει το έργο της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας

Την στήριξή της εκφράζει η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το έργο επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας σύμφωνα με το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο αναφέρεται σε επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να γίνει δέκτης της μεταφοράς του έργου αλλά και να ανταποκριθεί στην υλοποίησή του.
Συγκεκριμένα, το έργο που είναι ενταγμένο και χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., επιχειρείται η μεταφορά του καθώς και η χρηματοδότησή του από συλλογική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως: α) το όριο πληρωμών της Περιφέρειας για το 2015 έχει καθοριστεί στα 60εκ. €, ποσό ήδη περιορισμένο για τα ήδη υπάρχοντα έργα της Περιφέρειας β) η μεταφορά του έργου θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και γ) όλο αυτό συνεπάγεται και επιβάρυνση του Εθνικού σκέλους του ΠΔΕ της Περιφέρειας.
Επομένως για να μπορέσει η Περιφέρεια να γίνει δέκτης της μεταφοράς των έργων θα πρέπει να γίνει αύξηση του ορίου πληρωμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επίσης να αυξηθεί και το όριο πληρωμών του Εθνικού ΠΔΕ.
Η κ . Χρυσοβελώνη κατόπιν ενεργειών της και σε συνεργασία με τον Βουλευτή Λάρισας, κ. Β. Κόκκαλη, καταθέτει αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού σύμφωνα με την οποία ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αναφερόμενα αιτήματα και να μπορέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφενός να γίνει δέκτης της μεταφοράς των έργων και αφετέρου να ανταποκριθεί στην υλοποίησή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.