Καταγγελίες για πλημμελή περιποίηση αδέσποτων στο Καταφύγιο (videos)

Καταγγελίες για πλημμελή περιποίηση των αδέσποτων που προσωρινά βρίσκονται στο καταφύγιο των Γλαφυρών, κάνουν συμπολίτες μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο «Ράδιο-Ένα», η κατάσταση δεν είναι η ιδανική για τα ζώα, ενώ στο χώρο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν βρίσκονταν κανείς για τη φύλαξη…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η το μέλος του Δ.Σ. της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου -ΦΙ.Ο.Β., κα Αλεξάνδρα Στύλα, η κατάσταση, έχει αποτυπωθεί σε βίντεο, το οποίο μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος. «Θα εξετάσουμε τις καταγγελίες» είπε ο αντιδήμαρχος Τ. Μπατζιάκας, τις οποίες χαρακτήρισε ωστόσο υπερβολικές.

Όπως ανέφερε η κα Στύλα, εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας επισκέφθηκαν το Σάββατο, το πρωί και το απόγευμα, καθώς την Κυριακή το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές, όπου δεν υπήρχε κανένα υπάλληλος, ενώ τα ζώα ήταν νηστικά, χωρίς νερό, με ακαθαρισίες, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος κάμπιες που είναι τοξικές για τα σκυλιά.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της Φιλοζωικής, η σύμβαση του ιδιώτη για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων αναφέρει ότι θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος υπάλληλος στο καταφύγιο και Κυριακές και γιορτές για να προσέχει τα σκυλιά «κάτι όμως που δεν συνέβη το Σαββατοκύριακο».

«Τα ζώα που συγκεντρώθηκαν από την περισυλλογή είναι πεταμένα σε έναν χώρο με πουρνάρια και βράχια και δεν έχουν που να προστατευτούν από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες. Στο χώρο υπάρχουν πολλά τσιμπούρια, τα περισσότερα ζώα είναι άρρωστα και δεν κάνουν θεραπείες και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν», υπογράμμισε το μέλος της Φιλοζωικής ομάδας Βόλου.
Μάλιστα ανέφερε ότι οι Φιλόζωοι, βλέποντας την κατάσταση, που επικρατούσε αγόρασαν και έδωσαν στα σκυλιά 20 καρβέλια ψωμί «και τα σκυλιά «σκοτώνονταν» ποιό τα πρωτοφάει, που αν ήταν χορτασμένα δεν τρώνε ψωμί».

Οι φιλόζωοι τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν πήρως την κατάσταση που βρήκαν και δηλώνουν ότι θα επισκέπτονται συχνά το καταφύγιο για να βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί.

«Υπερβολικές οι Φιλοζωικές»
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Τάσος Μπατζιάκας τόνισε ότι οι Φιλοζωικές Οργανώσεις είναι υπερβολικές και αναφερόμενος στο βίντεο που ήδη αναρτήθηκε, δήλωσε ότι ο σωρός σκουπιδιών που βρίσκεται έξω από το καταφύγιο, συγκεντρώθηκε από τη γενική καθαριότητα που έγινε προ ημερών και επρόκειτο να απομακρυνθεί σήμερα.

«Επειδή δώσατε ψωμί στα σκυλιά δεν σημαίνει ότι είναι πεινασμένα. Όταν πηγαίνει η Φιλοζωική στο Καταφύγιο, πρέπει να ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, που συμπλήρωσε ότι η πενταμελής επιτροπή που έχει συστηθεί, επιβλέπει το έργο του αναδόχου και τους όρους της σύμβασης.

Επίσης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή παρέχει όλες τις ευκολίες στον ανάδοχο, για να επιτελέσει το έργο του και έχει τρεις υπαλλήλους για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων.
Τέλος, ανέφερε ότι θα εξετάσει το βίντεο που τράβηκαν τα μέλη της Φιλοζωικής και τις καταγγελίες που έγιναν.

Τα κλουβιά όπου βρίσκονται τα αδέσποτα είναι γεμάτα από περιττώματα.
Τα κλουβιά όπου βρίσκονται τα αδέσποτα είναι γεμάτα από περιττώματα.

katafigio-glafiron1

katafigio-glafiron2

katafigio-glafiron3

katafigio-glafiron4

katafigio-glafiron5

katafigio-glafiron6

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.