Κ. Λεβέντης: Να ξανασκεφθεί όποιος είπε, ότι το «Μουσείο Αργούς» δεν είναι προτεραιότητα

Να ξανασκεφτεί ο δήμαρχος όπως και όποιος άλλος πει ότι το «Μουσείο της Αργούς» και ο τουρισμός δεν είναι προτεραιότητα για την περιοχή, δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Λεβέντης.

Όπως τόνισε, «ανάπτυξη χωρίς τον τουρισμό στην περιοχή μας είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Οποιαδήποτε δημοτική αρχή, όπως και ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι δεν είναι προτεραιότητα το «Μουσείο για την Αργώ «γιατί έχουμε άλλες ανάγκες, πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα. Να το ξανασκεφτεί, όταν μιλήσει με τους ειδικούς, οι οποίοι είναι οι σύμβουλοι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και οι φορείς». Όπως δήλωσε τέλος, «ίσως ήταν μια λάθος έκφραση, ή μια λάθος εκτίμηση»…

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, επισήμανε ότι η λογική της δημαρχίας του Κυριάκου Μήτρου, μετά από εισήγηση του τότε προέδρου της τότε Τουριστικής Επιχείρησης Βαγγέλη Γούσιου, ήταν να αξιοποιηθεί κάτι, για να δημιουργηθεί ανάπτυξη για τον τόπο. «Επειδή ήμουν κι εγώ μέλος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου, όταν αποφασίσαμε και ξοδέψαμε χρήματα γι’ αυτό δεν μπορώ να φανταστώ ότι πέρασε μια δεκαετία και πλέον, ούτε επί δημαρχίας Βούλγαρη (που έκανε εκείνο το όχι τόσο επιτυχημένο ταξίδι), ούτε αξιοποιήθηκε ο μύθος, ενώ φτάσαμε σε σημείο με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή «να δένουμε την Αργώ όπως τις κατσίκες για να φάνε»…», ήταν η δήλωση του Κώστα Λεβέντη.

Την τελευταία στιγμή, ανέφερε, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, υπήρχε μια ιδέα, που για την Τουριστική Επιχείρηση ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή ο νεόσυκος που θα φιλοξενήσει την Αργώ, για να δημιουργήσουμε την επισκεψιμότητα, ώστε ο Βόλος να γίνει κέντρο σχολικού τουρισμού και ερευνητικό κέντρο, να έρχονται επιστήμονες από διάφορα Πανεπιστήμια και να βλέπουν πως έγινε το πειραματικό αυτό πλοίο.
«Όλα αυτά δεν έγιναν, αρχικά διότι δεν μας άρεσε ο χώρος του πάρκου του Πεδίου Άρεως, που σήμερα είναι κυνοκομείο, ενώ έγινε διαγωνισμός για τον νεόσυκο, αλλά δεν κατακυρώθηκαν ακόμη τα αποτελέσματα», ανέφερε.

Σχετικά με την κατασκευή του Μουσείου από το ΕΣΠΑ και την προτεραιότητα που έθεσε ο δήμαρχος Αχιλ. Μπέος, ο Κ. Λεβέντης επισήμανε ότι αδιαμφισβήτητα υπάρχει ανάγκη στήριξης των μη εχόντων, αλλά ανάπτυξη δεν έρχεται δίνοντας φαγητό στους μη έχοντες.
Όπως εκτίμησε, πρώτο βήμα πρέπει να είναι η κατακύρωση του διαγωνισμού για το Μουσείο της Αργούς, να παρουσιαστεί η μελέτη, να πληροφορηθούμε το κόστος, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε, στη διάρκεια ωρίμανσης του έργου.

«Η θέση μου είναι ότι μόνο με τέτοια έργα μπορεί να δημιουργηθεί ανάπτυξη και ανάπτυξη χωρίς τον τουρισμό στην περιοχή δεν μπορεί να δημιουργηθεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που ευχήθηκε η σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου να προχωρήσει γρηγορότερα το θέμα της Αργούς, απ’ ότι οι προηγούμενες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.