Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πέρδικα γλίτωσαν αποθήκες με γεωργικά εργαλεία

Τελειωμό δεν έχουν οι πυρκαγιές στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς κατά την κατάσβεση των δύο μεγάλων σε Νεοχωράκι και Ανάβρα, σειρά είχε σήμερα το πρωί η περιοχή της Πέρδικας, που αποδείχτηκε ότι είναι επίσης μεγάλη.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 11.50 από έκταση με σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε σε ρέμα και σε δύσβατη περιοχή. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και επί τόπου βρέθηκαν έξι υδροφόρα οχήματα και 20 πυροσβέστες, που με τον συντονισμό του διοικητή και του υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχων Χαράλαμπου Πόζογλου και Άγγελου Κυρίτση, κατάφεραν να σώσουν αποθήκες αγροτών με γεωργικά μηχανήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης είχαν και δύο τρακτέρ αγροτών, που δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει σε δύσβατη δασική περιοχή και επαναληφθεί το σκηνικό των προηγούμενων πυρκαγιών που έκαιγαν για 48 ώρες.

Ο απολογισμός είναι καμμένες σιτοκαλαμιές σε περίπου 1200 στρ. και δασική έκταση με πουρνάρια, σε 100 περίπου στρέμματα, ενώ διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Πάντως επί τόπου θα μείνουν πυροσβέστες, διότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.